NASILJE V ŠOLI

VIDEO: Dijaki sredi pouka plesali srbsko kolo, profesor pljunil učenca

Še prej so podivjani dijaki vanj metali teniško žogico, mu piskali v uho ... 
Fotografija: 'Nasilniška banda dijakov' se je daljše obdobje znašala nad učiteljem. FOTO: Facebook, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
'Nasilniška banda dijakov' se je daljše obdobje znašala nad učiteljem. FOTO: Facebook, zaslonski posnetek

DUNAJ – Avstrijski mediji so pred dnevi objavili novico o 'terorju otrok migrantov', ki so se znesli nad učiteljem ene od dunajskih srednjih šol. Objavili so tudi posnetke, ki se širijo po spletnih omrežjih.

Na enem od posnetkov je učitelj pljunil dijaka, zaradi česar so ga suspendirali iz šole. A po tej novici, so se pojavili še drugi posnetki, ki kažejo, da se je učitelj le branil pred vsakodnevnimi objestnimi in nasilnimi dijaki, ki so si kot krdelo volkov prisvojili učilnico. Incidenti so se dogajali na tehnični šoli Ottakring (HLT Ottakring) v bližini tako imenovane 'balkanske ulice' na Dunaju in slovi za najnevarnejšo dunajsko ulico.


 

Polastili so se učilnice

Avstrijski Heute piše, da je bil učitelj elektrotehnike tarča podivjanih dijakov daljše obdobje. Vanj so metali teniške žogice, mu s piščalko piskali v uho, med uro plesali srbsko kolo, zvijali tobačne izdelke in v učilnici kadili nedovoljene substance. Vse to je tudi dokumentirano na raznih videoposnetkih, ki so se razširili po medmrežju.



Učitelj bo suspendiran do konca šolskega leta. Incident so za Heute komentirali tudi odgovorni za področje šolstva na Dunaju: »Ne toleriramo nasilja in nespoštovanja, ne od dijakov ne od učiteljev. Primer bomo raziskali in tisti, ki bi morali biti kaznovani, tudi bodo. Z učiteljem bomo prekinili sodelovanje v naslednjem šolskem letu, o usodi dijakov pa bo odločala disciplinska komisija. V šolo bo prišla tudi psihologinja, ki bo delala z vsemi, ki so pri primeru sodelovali,« piše v izjavi za javnost.



Na facebooku so ustanovili tudi odprto skupino v podporo učitelju, ki ga je »terorizirala najstniška banda«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije