DOBRI LJUDJE

VIDEO: Deklici (16), ki dela na njivi, izpolnili največjo željo! Videla je morje

Njen oče je pri njenih desetih letih hudo zbolel. Z mamo je bilo pred njima ogromno skrbi in predvsem dela.
Fotografija: 16-letna Mirsada od svojega 10. leta opravlja vsa težja fizična dela. FOTO: zaslonski posnetek, Youtube
Odpri galerijo
16-letna Mirsada od svojega 10. leta opravlja vsa težja fizična dela. FOTO: zaslonski posnetek, Youtube

Zgodba o učenki, ki je zaradi hudo bolnega očeta pri svojih desetih letih prevzela delo na njivi, je zakrožila po balkanski regiji. Mnoge je po pisanju hrvaških medijev najbolj ganil stavek dekleta, ki ga je povedala s solzami v očeh: »Na morju še nisem bila. Nisem občutila vonja morja, ta pesek, ki so ga vsi v moji družbi začutili in stopili v morje ...«

Mirsadi Hadžić, ki je letos zaključila osnovno šolo v Kozarski Dubici v Bosni in Hercegovini in se je vpisala na srednjo farmacevtsko šolo, se je zdaj želja izpolnila, saj je ob pomoči dobrih ljudi z družino odpotovala v Makarsko, s fotografijami pa se je pohvalila tudi na na instagramu.


»Najtežje mi je, ko se ljudje smejijo na moj račun. Pustim jim, naj delajo, kar želijo. Če bi bila jaz na njihovem mestu, bi me bilo sram,« je povedala Mirsada za medije.


»Vse več in več dela imam na kmetiji. Nekateri me vprašajo, zakaj ne hodim v mesto, jaz pa jim odgovorim, da ne morem. Raje bi pomagala očetu, kot pa zapravljala denar naokrog. Pomagajte staršem, dokler jih imate. Ko jih ne boste več imeli, vam bo žal,« je zaključilo simpatično in skromno dekle.


Zaradi zdravil in preiskav za bolnega očeta je družina prodala večino goveda, zato Mirsada in mama poskušata poleg njive zaslužiti še kakšen denar, da bi ga imeli za plačevanje položnic. Obe delata še v manjši perutnini, Mirsada pa je med štirimi ženskami, ki so tam zaposlene, najmlajša. Od svojega desetega leta opravlja na njivi najtežja fizična dela: vozi traktor, orje, kosi, skrbi za govedo, konje, zraven še kaj pobeli, skuha, pospravlja, popravi ... Za šolo se uči zvečer.




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije