NESREČA MANJŠEGA LETALA

Strmoglavilo letalo slovenskih registrskih oznak, dve osebi odpeljali v bolnišnico (FOTO)

V sredo proti večeru je na avstrijskem Koroškem strmoglavilo manjše športno letalo slovenskih registrskih oznak, na katerem sta bili dve osebi.
Fotografija: Letalo je strmoglavilo na terenu, ki je deloma neprehoden. FOTO: Bergrettung Bad Eisenkappel
Odpri galerijo
Letalo je strmoglavilo na terenu, ki je deloma neprehoden. FOTO: Bergrettung Bad Eisenkappel

Avstrijski mediji poročajo, da se je sinoči zgodila nesreča manjšega športnega letala evektor s slovenskimi registrskimi oznakami, povzema slovenski letalski portal Sierra5.net. Navajajo, da sta se v nesreči lahkega letala na avstrijskem Koroškem poškodovali dve osebi. Letalo je strmoglavilo na terenu, ki je deloma neprehoden.

Po pisanju portala sta ga upravljala 21-letna Uzbekistanca, ki sta poletela z mariborskega letališča v sredo pozno popoldne. Iz za zdaj neznanih razlogov sta trčila v hrib na območju Bösenorta v občini Diex blizu Celovca. 

Na njem sta bila dva državljana Uzbekistana, ki so ju avstrijski gorski reševalci reševali z uporabo vitla. FOTO: Bergrettung Bad Eisenkappel
Na njem sta bila dva državljana Uzbekistana, ki so ju avstrijski gorski reševalci reševali z uporabo vitla. FOTO: Bergrettung Bad Eisenkappel

Nesreča se je na avstrijskih tleh zgodila okoli 18.35, potem ko naj bi avstrijska kontrola zračnega prometa prejela klic v sili. Malo pred 20. uro je policijski helikopter lociral kraj nesreče.

Oba člana posadke so rešili avstrijski gorski reševalci in ju odpeljali v bolnišnico, enega v Beljak, drugega v Celovec. 

Letalo je bilo po pisanju letalskega portala zaradi razjasnitve okoliščin in potrebe preiskave po nalogu državnega tožilca zaseženo. V akciji pa je menda sodelovalo več gasilskih enot, reševalcev, dva helikopterja in policija. 

FOTO: Bergrettung Bad Eisenkappel
FOTO: Bergrettung Bad Eisenkappel

Sodeč po fotografijah, piše Sierra5.net, je bilo v nesreči udeleženo manjše športno letalo evektor sportStar RTC s slovenskimi registrskimi oznakami S5-DNS. Letalo je letnik proizvodnje 2020 ter se je uporabljalo za potrebe šolskih poletov v letalski izobraževalni organizaciji. V floti naj bi bili še dve letali tega tipa. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije