ODKRITJE

V reki našla 30 let staro sporočilo

Lastnica izposojevalnice kajakov med veslanjem odkrila posebno steklenico. Oglasila sta se ji brata, ki sta sporočilo napisala, ko sta bila stara le nekaj let.
Fotografija: Sporočilo sta dala v steklenico leta 1989.
Odpri galerijo
Sporočilo sta dala v steklenico leta 1989.

Lastnica podjetja Pearl River Kayaks Angi Webb je veslala po reki Pearl v Okrožju Lake County (Misisipi), ko je zagledala steklenico, ki je plula na površju. V njej je bilo sporočilo, ki je bilo poslano 10. februarja 1989, kar pomeni, da je bilo staro skoraj tri desetletja. »Najdem na tone smeti, še nikoli pa nisem naletela na kaj podobnega,« je bila navdušena Angi.

V sporočilu je pisalo: »Ime nama je Tony in Chris Taylor, jaz sem star štiri leta, Chris je star dve leti. Upava, da bo nekdo našel to steklenico.« Pripisano je bilo, da živijo v mestu Carhage, zato se je 52-letna Angi odločila, da ju poišče. »Dala sem na facebook, kontaktirala sem vse, ki jih poznam v Carhageju. Novica se hitro širi,« je v četrtek popoldne povedala Angi.

Angi je velika ljubiteljica veslanja.
Angi je velika ljubiteljica veslanja.

Ljubiteljica narave in veslanja se je zavedala, da sta otroka v tem času že odrasla, zato je bila prepričana, da bi ju najdba še kako zanimala. Ne nazadnje je to dragoceni spomin iz otroštva. Zgodbo o svojem odkritju in poziv, da išče pošiljatelja, je objavila v četrtek.

Le dan za tem je prejela klic od družine Taylor, ki je za novico izvedela iz medijev. Povedali so ji, da zdaj živijo v Woodburyju in Smithvillu v zvezni državi Tennessee. Tony in Chris sta ji povedala, da sta napisala pismo s pomočjo mame. Angi je oba fanta povabila, naj jo to poletje obiščeta pri reki Pearl in se bodo skupaj peljali s kajakom. Tako bodo najbolje proslavili odkritje steklenice.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije