SPLITSKI LEPOTNI ŠARLATANI

V dalmatinskem mestu razmah tako imenovanih kovček estetikov

Nestrokovne lepotne posege opravijo po izjemno ugodnih cenah. Marsikatera stranka šele nekaj minut pred obiskom izve, kje sploh je izvajalec storitve.
Fotografija: Ženske premami nizka cena. FOTO: Wavebreakmedia/ Getty images
Odpri galerijo
Ženske premami nizka cena. FOTO: Wavebreakmedia/ Getty images

Hrvaško obmorsko mesto Split so zavzeli strokovno vprašljivi lepotni kirurgi, ki z mamljivimi ponudbami ženske prepričajo v poceni lepotne posege. Med najpogostejšimi tretmaji je vbrizganje botoksa ali polnil v različne dele telesa. Med ponudniki takih storitev je največ tujcev, ki posege opravljajo v neprimernih prostorih, in sicer kar v najetih stanovanjih, apartmajih ali celo hotelskih sobah. Marsikatera stranka tako šele nekaj minut pred obiskom izve, kje sploh je izvajalec storitve.

Zdravnica s Klinike za kožne in spolne bolezni v splitskem kliničnem centru Irena Kovačević Milišić, ki je tudi lastnica zasebne klinike, je za Slobodno Dalmacijo opozorila, da je treba biti v takih primerih zelo previden, saj lahko, če lepotni posegi niso strokovno opravljeni, nastanejo nepopravljive poškodbe. Tako imenovani kovček estetiki se po opravljenem posegu ženskam ne javljajo več. Pred tem jim tudi ne pojasnijo, katero snov so jim vnesli v telo, kar samo še zaplete poznejša zdravljenja.

»Pogosto k nam pridejo ženske, ki imajo po tovrstnih tretmajih različne izbokline, gube, infekcije, asimetrije ali razne druge deformacije na koži obraza,« pravi Kovačević Milišićeva in nadaljuje, da je pri takšnih pacientkah včasih zadeve težko vrniti v začetno stanje. Pri vsem skupaj je lahko dovolj le en napačen milimeter. »Na take ponudbe ne nasedajte,« opozarja, pa če so cenovno še tako mamljive. Pred obiskom je dobro preveriti, ali je oseba, ki opravlja estetske posege, za to usposobljena.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije