PRIJETNO PRESENEČENJE

Štiriletnici odgovorili na sporočilo v steklenici

Britanka Taylor Powell je med španskim oddihom v valove zalučala steklenico. Na odgovor ji ni bilo treba čakati dolgo: že po slabih treh tednih so se oglasili iz Rusije.
Fotografija: Steklenica je krenila na pot v Španiji, kjer je deklica počitnikovala z očkom.
Odpri galerijo
Steklenica je krenila na pot v Španiji, kjer je deklica počitnikovala z očkom.

Komaj štiriletna Taylor Powell je z nedolžnim otroškim veseljem spisala skorajda filmsko zgodbo, katere glavna junakinja je seveda ona sama, čarobnost pa scenariju daje – sporočilo v steklenički.


Na dolgi poti so ji pomagale morske deklice ...
Na dolgi poti so ji pomagale morske deklice ...
Mlada Britanka je pred časom z očetom počitnikovala v Santa Susanni blizu Barcelone. Nekega dne, ko sta ležala na obali in opazovala valove, jo je prešinila misel: kaj ko bi na drugi konec sveta poslala sporočilo, pa ne takšno pusto in prazno, prek telefona. Kaj ko bi v steklenico potisnila svitek s svojo fotografijo in kratkim pisemcem, potem pa počakala na morebitni odgovor? Očka je bil k sreči takoj za stvar, svoji deklici je pomagal pripraviti vse za pravo pravcato poletno pustolovščino. V steklenico sta pospravila fotografijo prikupne štiriletnice, zraven pa sporočilo, ki ga je seveda spisala sama Taylor: »Pozdravljeni, ime mi je Taylor Powell, stara sem štiri leta, v Španiji preživljam počitnice z očetom. Če najdete steklenico, mi prosim odgovorite ter pripišite, iz katere dežele prihajate, in dodajte fotografijo!« Spodaj je pripisala očetovo telefonsko številko, zaprla steklenico in jo zalučala med valove.

Hiter odziv iz Rusije

Odgovorila sta ji Saša in Aleks iz Moskve.
Odgovorila sta ji Saša in Aleks iz Moskve.
Očka jo je takoj podučil, da bo na odgovor, če bo sploh kdaj prispel, verjetno morala čakati zelo dolgo, toda Taylor se je vendarle zelo kmalu lahko prepričala, da je njena zamisel navdušila še nekoga. Po komaj dvajsetih dneh je na očkov telefon prispelo sporočilo iz – Rusije! Pisal ji je par iz Moskve, ki je steklenico našel v istoimenski reki. Saša in Aleks, kot sta se podpisala prijazna pošiljatelja, sta fotografirala tudi dekličino pismo, v ozadju slike pa se razprostira ruska prestolnica. »Iz Rusije z ljubeznijo,« sta ji pripisala in pričarala nasmešek na obraz. »Taylor je bila presrečna, ko sem ji pokazal sporočilo. Povedal sem ji, da so steklenici pri potovanju pomagale morske deklice in morski psi.

Vse skupaj se ji je zdelo naravnost čarobno!« je povedal prav tako zadovoljni očka, Ritchie Powell iz Severnega Somerseta, ki pa ga nadvse zanima, kako je steklenica tako hitro prispela do Rusije. Kot so pojasnili strokovnjaki, bi za morsko pot potrebovala veliko več časa, saj bi vendarle morala potovati ob Pirenejskem polotoku, pa prek Biskajskega zaliva mimo Irske in Šetlandskih otokov do Severnega morja, nato pa v Baltsko, še prej pa bi lahko zatavala do norveške obale. Steklenico je morda kdo našel, še preden je zapustila špansko obalo, in jo do Rusije prenesel po kopnem, tam pa morda odvrgel v reko.

Vsekakor je različica o morskih deklicah in morskih psih mikavnejša ... 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije