NOVA RESNIČNOST

Srce parajoče fotografije iz vrtca, ki so mnoge razjezile (FOTO)

Posneli so jih na severu Francije.
Fotografija: Fotografija je simbolična. (Na fotografiji je sicer podružnična šola Besnica). FOTO: Ankele Špela, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. (Na fotografiji je sicer podružnična šola Besnica). FOTO: Ankele Špela, Delo

Fotografije otrok, starih tri in štiri leta, ki so v vrtcu drug od drugega oddaljeni dva metra, so razjezile Francoze, piše The Sun. Posnete so bile v francoskem Tourcoingu ob meji z Belgijo. Otroci so se v vrtce vrnili po dveh mesecih karantene. »To je srce parajoče. Temu ne moremo reči vrtec,« je zapisala Laurence De Cock in posredovala naprej fotografije novinarja Lionela Topa. »Da bi zagotovili spoštovanje varnostne razdalje, so učitelji na tleh s kredo narisali kvadrate. Otroci se zdaj igrajo, plešejo, skačejo in smejijo vsak v svojem kvadratu. In to zanje ni kazen,« poroča novinar.


Kljub vsemu pa so nekateri z novimi pedagoškimi prijemi ne strinjajo. »Zame je to ena žalostnejših fotografij. To je strašno,« je povedala Myriam Cau. »To je nečloveško, sramotno za učitelje in institucijo,« je dodala še neka uporabnica twitterja.

S francoskega ministrstva so sporočili, da učiteljem in vzgojiteljem niso zapovedali, naj označujejo kvadrate, kjer bodo otroci stali in sedeli, a so potrdili, da se v vzgojno-izobraževalnih zavodih morajo držati pravil o varnostni razdalji, otroci pa si ne smejo podajati stvari.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije