Smrkci se ne bojijo koronavirusa

Modro-beli junaki so v Franciji postavili rekord v udeležbi. Dan pozneje država razglasila prepoved množičnega zbiranja.
Fotografija: Smrkci so se v zadnjem hipu zbrali in postavili nov rekord. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Smrkci so se v zadnjem hipu zbrali in postavili nov rekord. FOTO: Reuters

Življenje gre naprej, pravijo Francozi, ki so se še pred par dnevi očitno požvižgali na opozorila o tveganosti množičnega zbiranja. Konec tedna so namreč celo pozivali k čim številnejši udeležbi na dogodku, ki bi ga bilo glede na zdravstveni preplah seveda najbolj smiselno odpovedati. A francoski smrkci so očitno menili drugače, in tako se je več kot 3500 ljudi na severozahodu države napravilo v priljubljene modro-bele junake in postavilo nov Guinnessov rekord.


Prejšnji rekorderji so bili Nemci. FOTO: Reuters
Prejšnji rekorderji so bili Nemci. FOTO: Reuters
»Ne bomo se vdali v usodo, nihče nam ne bo nagnal strahu v kosti,« so vpili Francozi in poudarjali, da ne bodo priznali poraza virusu, ki po njihovem mnenju sicer ni prav nič posebnega in vsi varnostni ukrepi so absurdno pretiravanje. »Francozi smo vedno bili zmagovalci in zdaj smo znova dokazali, da smo prvaki,« so vpili udeleženci zborovanja smrkcev, ki se je z rekordnim udejstvovanjem zapisalo tudi v Guinnessovo knjigo in seveda zgodovino ter Nemcem odvzelo krono. »Smrkci smo nepremagljivi,« so poudarjali pogumni udeleženci, obarvani v značilno modro in belo, tu pa tam sta ven udarili še rdeča in rumena, čeprav so vedno na preži in pripravljeni, da se poskrijejo, če zagrozita Azrael in Gargamel.

To se je dan pozneje tudi zgodilo. Smrkci so se pravočasno razkropili in razbežali, že dan pozneje je namreč tudi francoska vlada sprejela trezno odločitev in prepovedala vsa javna zborovanja z več kot 1000 ljudmi. Med evropskimi državami je Francija za Italijo na drugem mestu po številu okužb in smrtnih primerov zaradi novega virusa, a je tamkajšnji minister za zdravje​ Oliver Veran sporočil, da bodo kljub prepovedi množičnih prireditev objavili seznam dogodkov, koristnih za nacionalno življenje, ki se bodo kljub preplahu lahko nadaljevali, denimo, protesti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije