ZAOSTROVANJE RAZMER

Smo tik pred velikim viharjem? Netanjahu sporočil, da prihaja naslednja faza

Izraelski premier je na družbenem omrežju X objavil tudi video posnetek, na katerem je s svojimi vojaki.
Fotografija: Kakšna bo naslednja faza, ki jo je omenil, ni jasno. FOTO: Pool New/Reuters
Odpri galerijo
Kakšna bo naslednja faza, ki jo je omenil, ni jasno. FOTO: Pool New/Reuters

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes obiskal izraelske vojake na frontni črti z območjem Gaze in napovedal naslednjo fazo obračuna s Hamasom. Na družbenem omrežju X je objavil video posnetek, ob tem pa zapisal: »Z vojaki na frontni črti z Gazo. Vsi smo pripravljeni.

Iz njegovega urada so po poročanju britanskega BBC sporočili, da je vojake izraelske pehote pred območjem Gaze vprašal, ali so pripravljeni na naslednjo fazo. »Naslednja faza prihaja,« je napovedal.

Priprave na kopensko ofenzivo

Kaj je s tem mislil, ni pojasnil, je pa znano, da se Izrael s kopičenjem enot na meji z območjem Gaze po obstreljevanju območja iz zraka, kopnega in morja pripravlja na kopensko ofenzivo na Gazo.

Pred tem je 1,1 milijona Palestincev na severu območja v petek pozval, naj se umaknejo na jug. Več deset tisoč jih je po podatkih izraelske vojske to tudi storilo, njihov množičen beg pa se nadaljuje.

Izraelska vojska napade na Gazo izvaja po nepričakovanem vdoru palestinskega gibanja Hamas na izraelsko ozemlje pred tednom dni. Doslej je Hamas v napadih ubil okoli 1300 Izraelcev, v Gazi pa je izraelsko obstreljevanje zahtevalo več kot 2200 življenj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije