AKROBATI

Slovenski hudički navdušili ameriške milijarderje

Akrobatske ideje prepričale velikane Deset epizod spletne serije Fly Guys bo posnetih v Sloveniji.
Fotografija: Dunking Devils. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Dunking Devils. FOTO: Tomi Lombar

Slovenski akrobati Dunking Devils in F&B Acrobatics, ki že več kot osem let občinstvo doma in v tujini navdušujejo z enkratnimi podvigi, so tokrat spet zadeli v polno. Potem ko so pred časom posneli viralni oglas z britanskim zvezdniškim nogometnim klubom Arsenal, so tokrat s partnerskim portalom People Are Awesome posneli video, v katerem so združili svojo kreativnost in akrobatske veščine za ameriško nogometno ligo NFL. Za večino od 25-članske ekipe slovenskih akrobatov je bilo to snemanje posebno doživetje. »Z ameriškim nogometom sem se tokrat prvič srečal malo bližje, zato je bilo zanimivo spoznati pravila in se naučiti pravilno vreči žogo. Najtežji trik je bil skok z rusko gugalnico čez gol, ki sem se ga veselil že od začetka.

25 članov šteje ekipa Dunking Devils. FOTO: Voranc Vogel
25 članov šteje ekipa Dunking Devils. FOTO: Voranc Vogel

Snemanje je bilo precej naporno, saj smo bili na terenu po 14 ur na dan. Kljub napetemu urniku pa smo lahko ob pavzah uživali v največjih znamenitostih Londona. Med drugim smo slišali zadnje zvonjenje Big Bena, saj so ga dan po našem snemanju začeli obnavljati. Res je nor občutek biti del tako velikega projekta, ker s tako ekipo in kakovostnim delom vedno dosežemo dobre rezultate,« je bil navdušen profesionalni akrobat in član Devilsov Gašper Novak. Promocijski video so snemali več kot en teden, od tega tri dni na Velenjskem jezeru, kjer so Američanom poleg svojih akrobacij pokazali tudi napredno slovensko inovativno tehnologijo in se po jezeru zapeljali ali bolje kar lebdeli nad vodo z naprednimi ekološkimi vodnimi skuterji quadrofoil. V Veliki Britaniji pa so posneli akrobacije pred številnimi znamenitostmi, kot so London Eye, na slavnem rdečem dvonadstropnem avtobusu in pred Big Benom.

Akrobatske veščine so navdušile ameriško NFL. FOTO: P. M.
Akrobatske veščine so navdušile ameriško NFL. FOTO: P. M.

Zadnja klapa je padla na znamenitem wembleyjskem stadionu, drugem največjem v Evropi, ki sprejme kar 90.000 gledalcev. Prav tam bo slovenska nogometna reprezentanca na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu jutri poskušala premagati domačina Anglijo. Da je bil to produkcijsko največji projekt za slovenske akrobatske hudičke do zdaj, je po snemanju povedal idejni vodja Dunking Devils Domen Rozman. »Ponosni smo, da so naše kreativne in akrobatske ideje prepričale ameriške oglaševalske velikane, kot so NFL, Yahoo in Verizon. Projekt na stežaj odpira vrata deset delov dolgi spletni seriji Fly Guys, ki jo načrtujemo že več kot eno leto.« Tako bo prav zaradi navdušenja Američanov nad profesionalnostjo slovenskih fantov in nad slovenskimi naravnimi lepotami serija desetih epizod posneta na tleh deželice na sončni strani Alp.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije