VSE MANJ UPANJA

Slabe napovedi za Almo, ki je izginila na hrvaškem otoku

Po dvotedenskem iskanju: »Nimamo prav nikakršnih sledi.«
Fotografija: Iskanje Alme Novljan. FOTO: HGSS
Odpri galerijo
Iskanje Alme Novljan. FOTO: HGSS

MLJET – V zaraščenih predelih hrvaškega otoka Mljet štirinajsti dan intenzivno iščejo pogrešano 63-letno Slovenko Almo Novljan iz Domžal. Za hrvaški portal Morski.hr je spregovoril vodja hrvaške gorske reševalne službe z območja Dubrovnika Mario Begić, ki je dejal, da obstaja malo možnosti, da bi bila Novljanova še živa.

Z vrha Montokuca razgled na Veliko in Malo jezero. FOTO: Http://np-mljet.hr
Z vrha Montokuca razgled na Veliko in Malo jezero. FOTO: Http://np-mljet.hr

»Bil bi najsrečnejši človek na svetu, da bi bila ta oseba živa, a kakor se odmika čas, je vse manj upanja za to,« je dejal Begić. V zadnjih dveh tednih so uporabili vsa mogoča sredstva za iskanje, od dronov, psov, jamarjev, ki so preiskali jame, a za Novljanovo se je izgubila vsaka sled. »Preiskati moramo le še posamezne predele, kar pa so za nalogo dobili lokalni prebivalci,« je rekel Begić.

Novljanovo iščejo na Mljetu že 14. dan. FOTO: HGSS
Novljanovo iščejo na Mljetu že 14. dan. FOTO: HGSS

Reševalcem in  prostovoljcem, konec tedna je Novljanovo iskalo 50 ljudi, težave pri iskanju povzroča teren. »Nekateri predeli so gosto porasli z drevesi in s težko prehodnim grmičevjem. Tam so le kratke steze, ki so jih naredile divje koze in svinje, zato nekateri pomislijo, da je tam morda potka, zato se tudi izkušenejši pohodniki lahko izgubijo.«

Pogrešana je na dopustovanje na Mljet prišla s svojim možem, ki je njeno izginotje prijavil 25. junija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije