NAJSTAREJŠA MATI

Rodila je pri 67 letih

Kitajska zakonca Tian sta najstarejša mati in oče v državi. Rojstvu deklice nasprotovali sorodniki, zdravniki in mediji.
Fotografija: Kitajska 67-letna babica je najstarejša mati.
Odpri galerijo
Kitajska 67-letna babica je najstarejša mati.

Zaozhuang – Pri zrelih 67 letih je postala najstarejša kitajska mati, z leto dni starejšim možem pa sta povrhu najstarejša starša na svetu, sta ponosna naznanila zakonca Tian, ki sta se po carskem rezu razveselila deklice, težke 2,6 kilograma, z imenom Tianci. Darila iz nebes, sta pojasnila.
Ponosen je tudi oče, upokojeni odvetnik.
Ponosen je tudi oče, upokojeni odvetnik.

Ponosna mati in oče, upokojena medicinska sestra in odvetnik, nista prvič dobila otroka, imata namreč že dva, a seveda odrasla, prav tako sta ponosna babica in dedek – najmlajši vnuk je že polnoleten. Če je rojstvo otroka običajno vesel dogodek, ki ga slavi širše sorodstvo, se zakonca Tian od svojih bližnjih ne moreta nadejati čestitk in toplih želja.

Družina je namreč ostro nasprotovala naraščaju, potem ko je 67-letnica izvedela za nosečnost, podpore pa paru niso izkazali niti kritični mediji, ki so po večini ocenjevali, da sta zakonca preprosto prestara, da bi lahko učinkovito skrbela za otroka in ga vzgajala. V strahu so bili tudi zdravniki, saj je imela nosečnica v mesecih pričakovanja previsok pritisk, zato so se nazadnje odločili za carski rez.


Ta je potekal brez zapletov, deklica in mati pa uspešno okrevata in bosta v kratkem v domači oskrbi. Tianova je priznala, da jo je porod pošteno izčrpal, a da je iz dneva v dan krepkejša in se nadvse veseli, da bo družinica lahko začela novo življenje v troje.

Zakonca zagotavljata, da sta čila in zdrava, povrhu pa, da sta preskrbljena z visokima pokojninama, zato ju hčerkina prihodnost ne skrbi. Sicer pa: zagotovila sta, da bosta živela 110 let in bosta hčerki ob strani med vsemi prelomnimi dogodki v njenem življenju.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije