SNEG

Rdeči alarm: močan veter in kolaps na cestah, sneži že 24 ur

V BiH in Srbiji zaradi snega vladajo izredne razmere.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

BEOGRAD, SARAJEVO – V Bosni in Hercegovini ter Srbiji imajo prave zimske razmere, saj sneži že zadnjih 24 ur, zaradi česar se soočajo s številnimi težavami v prometu. Na Hrvaškem težave povzroča predvsem orkanski veter. Izjemno nizke temperature so zajele tudi Nemčijo, kjer je zaradi mraza umrlo deset brezdomcev.

Zaradi obilnih snežnih padavin so za skoraj vse dele Srbije razglasili rdeči alarm. Ta pomeni zelo nevarne vremenske pojave, ki lahko povzročijo veliko škode in so nevarni za ljudi ter živali, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug.

Po večjem delu države sneži že 24 ur. Ponekod, denimo v Beogradu, je zapadlo okoli 40 centimetrov snega, drugje pa do 70. V prestolnici in tudi drugje po državi je zato otežen promet.

Nevarnost snežnih nanosov

Že 24 ur neprekinjeno sneži tudi v BiH, kar prav tako povzroča težave v prometu. Pristojne oblasti voznike opozarjajo na močan bočni veter, ki lahko na jugozahodu države ustvarja snežne nanose.

Na Hrvaškem se soočajo predvsem z močnim orkanskim vetrom, zaradi katerega je popolnoma zaprt del avtoceste A1 med Svetim Rokom in Posedarjem. Številne ceste so medtem odprte zgolj za osebna vozila.

Nizke temperature beležijo tudi v Nemčiji, kjer je to zimo zaradi mraza umrlo najmanj deset brezdomcev. O smrtih poročajo iz Hamburga, Kölna, Düsseldorfa in Berlin, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije