SLEDI EKSPLOZIVA

Putin razkril nove informacije, kako naj bi umrl šef Wagnerjevih plačancev

»Delce ročne granate so našli na truplih žrtev letalske katastrofe. Ni bilo zunanjega udarca na letalo,«.
Fotografija: Jevgenij Prigožin (levo) in Vladimir Putin med eno od uradnih večerij v Kremlju.
Foto: REUTERS/Miša Japaridze FOTO: Pool New Reuters
Odpri galerijo
Jevgenij Prigožin (levo) in Vladimir Putin med eno od uradnih večerij v Kremlju. Foto: REUTERS/Miša Japaridze FOTO: Pool New Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je na mednarodnem debatnem forumu Valdai v Sočiju dejal, da so na truplih ljudi, ki so umrli v strmoglavljenju letala skupaj z vodjo najemniške vojske Wagner Jevgenijem Prigožinom, odkrili delce eksploziva.

Vladimir Putin in Jevgenij Prigožin. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube
Vladimir Putin in Jevgenij Prigožin. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube

»Vodja preiskovalnega odbora me je obvestil pred nekaj dnevi. Delce ročne granate so našli na truplih žrtev letalske katastrofe. Ni bilo zunanjega udarca na letalo,« je povedal Putin.

Ob tem ni podal podrobnosti, kako bi lahko granata odjeknila, je pa dejal, da bi morali preiskovalci izvesti test na prisotnost alkohola ali drog v krvi umrlih, češ da so v preteklosti v pisarnah Wagnerja že odkrili ogromne količine kokaina.

image_alt
Putin našel novega vodjo Wagnerjevih plačancev: pravijo mu Sivolasi (VIDEO)

Letalo je strmoglavilo 23. avgusta po vzletu z letališča v Moskvi, bilo je na poti v Sankt Peterburg. Umrlo je vseh deset ljudi na krovu, med njimi tudi Prigožin, ki je junija sprožil upor proti Moskvi in ga še isti dan končal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije