DRZNA

Pustila službi in stopila na avtobus

Avstralski par z otrokom že šest mesecev živi v vozilu. Denar služita s priložnostnimi deli in zelo malo zapravita.
Fotografija: Družina potuje po Avstraliji in uživa življenje.
Odpri galerijo
Družina potuje po Avstraliji in uživa življenje.

Morda res nimata hiše z ograjenim vrtom in ne uživata veliko udobja, ki ga ponuja sodobna civilizacija, a Natalie Frizza in Zac Wilkinson-Seegar iz Queenslanda v Avstraliji pravita, da sta srečna kot še nikoli. Namesto da bi osem ur na dan hodila v službo, potujeta naokrog ter preživljata čim več časa v naravi in ob skrbi za 16-mesečnega sina Tallowa. Denar zaslužita s priložnostnimi deli, veliko pa ga niti ne potrebujeta, saj se trudita živeti kar se da samooskrbno. Živita v predelanem avtobusu, kjer elektriko proizvajata s pomočjo sončnih kolektorjev. Njun največji strošek je bencin.

Takole je bil videti avtobus pred prenovo.
Takole je bil videti avtobus pred prenovo.
Po polletni izkušnji mlada roditelja nimata želje, da bi se vrnila h klasičnemu načinu življenja. Nekdanja piska in natakar sta svoje sanje, da bi živela bliže naravi, uresničila z le 3800 evri, ki sta jih vložila v predelavo vozila v dom na štirih kolesih. Zac je večino del opravil kar sam, učil se je sproti. »Odkar sva dobila naraščaj, sva si goreče želela živeti v skladu z naravo, ustvarjati čim manj smeti in čim manj uničevati planet. Zato sva v začetku leta 2018 naredila načrt, da bova do decembra 2018 predelala avtobus in si v njem ustvarila dom,« razlaga Natalie.

Njuno boemsko življenje je pritegnilo številne sledilce. Pred kratkim sta ustvaril profil na instagramu in youtubu, kjer svetujeta družinam, ki bi rade sledile njunemu zgledu. »Svet se spreminja in ni nam treba več sedeti za pisalnimi mizami, hoditi v službo, ki nam ni všeč, ali živeti tako, kot družba misli, da bi morali živeti,« je prepričana Natalie. »Ljudem želiva pokazati, da ni treba biti bogat ali pa vedeti, kaj delaš, pa lahko vseeno živiš svoje sanje – če si tega le dovolj želiš, se najde pot do uresničitve.«
Par je potepuško življenje živel že pred predelavo avtobusa, potem ko se je Natalie preselila iz Sydneyja v Queensland ter se kot natakarica zaposlila v lokalu, kjer je delal Zac. Zaljubila sta se in ugotovila, da ju druži strast do narave in potovanj. Pustila sta službi in se odpravila na potovanje po Aziji, spočela otroka in se vrnila v Avstralijo ter zasnovala zgodbo z avtobusom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije