Psička po dveh letih spet doma

Neurje je podrlo ogrado in haskiji so panični pobegnili. Dva so našli, za Indie pa se je izgubila vsaka sled.
Fotografija: Prepričan je bil, da je poginila, a Indie se je podala na pustolovščino.
Odpri galerijo
Prepričan je bil, da je poginila, a Indie se je podala na pustolovščino.

Dobrih novic je te dni prav žalostno malo, zato je vest o vnovič združeni družini tam spodaj hitro zakrožila po svetu. Avstralsko psico, ki je izginila pred dvema letoma, so odkrili skoraj 220 kilometrov od doma, ne le to, ob njej sta bila še mladička!

Nikoli je ni pozabil

Mladička čakata nov dom. FOTO: Guliver/Getty Images
Mladička čakata nov dom. FOTO: Guliver/Getty Images
Graham Lee
iz Nowre v Novem Južnem Walesu ni nikoli pozabil svoje prikupne Indie, ki je izginila usodne noči med hudo nevihto. Neurje je takrat podrlo ograjo, ki je obdajala družinski ranč, trije haskiji so v paniki pobegnili. Dva so našli nekaj dni pozneje, za Indie pa se je izgubila vsaka sled. »Dolgo sem bil prepričan, da se bo preprosto vrnila domov, preiskal sem vso okolico, a po več tednih sem izgubil upanje. Domneval sem, da jo je povozil avtomobil ali je kje hudo poškodovana poginila. Tako zelo sem se bal, da je trpela in svet zapustila v bolečini. Nikoli nisem prenehal misliti nanjo,« se ganjen spominja Graham.

Klic iz več kot 200 kilometrov oddaljenega Bega Valleyja ga je naravnost šokiral: obvestili so ga namreč, da je Indie živa in zdrava ter v oskrbi tamkajšnjega zavetišča, mikročip pa je razkril lastnika. Ta je osupel še izvedel, da se domov vračajo trije kužki, ne le eden, Indie si je očitno med dveletno dogodivščino privoščila tudi ljubezensko avanturico in skotila mladička. Ker je peterica psov le velik zalogaj, je Graham zdaj sklenil mladiča oddati ljubečim lastnikom, saj sta že primerne starosti, da se privadita na novo življenje, Indie pa se v svojem starem domu znova počuti odlično, je zadovoljen gospodar. Kako ji je uspelo odtavati tako daleč in kaj vse je doživela med dolgo pustolovščino, pa ve le ona ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije