OHRANJAJO JO PRI ŽIVLJENJU

Princesi morda ni več pomoči

Tajci so v skrbeh za najstarejšo hčerko kralja Mahe Vadžiralongkorna. V bolnišnici je že skoraj dva tedna, uradnih informacij o njenem stanju ni.
Fotografija: Svoje misli in sporočila lahko zapišejo v knjigo v bolnišnični veži. FOTO: Athit Perawongmetha, Reuters
Odpri galerijo
Svoje misli in sporočila lahko zapišejo v knjigo v bolnišnični veži. FOTO: Athit Perawongmetha, Reuters

Na Tajskem so močno v skrbeh za princeso Badžrakitijaba, ki so jo, kot smo že pisali, potem ko je nenadoma izgubila zavest, odpeljali v bolnišnico, kjer jo pri življenju ohranjajo zdravila in naprave. Njeno stanje menda ni nič boljše, pred bolnišnico pa se vijejo dolge kolone državljanov, javnih in drugih uslužbencev ter članov kraljeve družine, da bi ji zaželeli hitro okrevanje. Obiščejo jo lahko sicer le najbližji, za preostale so v veži pripravili posebno knjigo, kamor zapišejo svoje misli in sporočila za priljubljeno princeso. »Vsak dan molim, da bi se zgodil čudež, in pri tem nisem sam. Vsi Tajci počnemo enako,« je lokalnim medijem povedal Taev Supavadi, ki živi v Bangkoku in se vsak dan sprehodi do bolnišnice, kjer zdravijo princeso.

Oče jo obišče skoraj vsak dan. FOTO: Panumas Sanguanwong, Reuters
Oče jo obišče skoraj vsak dan. FOTO: Panumas Sanguanwong, Reuters

Kakšno je njeno stanje, ni znano, zdravstvenim delavcem namreč o tem ni dovoljeno govoriti, v molk pa so se zavili tudi predstavniki palače, ki so takoj po tem, ko je princesa pristala v bolnišnici, sporočili, da je njeno stanje »do neke meje stabilno«. Andrew MacGregor Marshall, ki že leta spremlja dogajanje na tajskem dvoru, pa je prepričan, da hčerka tajskega kralja Mahe Vadžiralongkorna bolnišnice ne bo več zapustila.

Dokopal naj bi se namreč do informacije, da je bila 44-letna princesa ob prihodu v bolnišnico Pak Čong Nana v bližini njenega doma možgansko mrtva, zaposleni pa da so jo več ur oživljali, prav tako naj zavesti ne bi izgubila zaradi težav s srcem, pač pa počene možganske anevrizme. Nato so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Bangkok in priklopili na napravo, ki namesto nje diha ter jo ohranja pri življenju. Marshall pravi še, da so zdravniki v prestolnici že spoznali, da princesini možgani ne delujejo več in da si ne bo nikoli opomogla. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije