MARIUPOL

Pretresljivi posnetki mesta po peklenski ruski okupaciji: nekoč trgovsko središče, zdaj v ruševinah (VIDEO)

Mariupol je bil od začetka invazije na Ukrajino glavna tarča Vladimirja Putina.
Fotografija: Mariupol je bil od začetka invazije na Ukrajino glavna tarča Vladimirja Putina. FOTO: Twitter, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Mariupol je bil od začetka invazije na Ukrajino glavna tarča Vladimirja Putina. FOTO: Twitter, zaslonski posnetek

Ruska vojska je ob stalnem topniškem obstreljevanju mesto Mariupol zasedla maja po treh mesecih obleganja, tako da ga je večina v ruševinah. Po ocenah ukrajinskih oblasti je bilo v ruskem bombardiranju uničeno 90 odstotkov mestne infrastrukture.

image_alt
Oglasil se je Putin in priznal, da so razmere »izredno težke«

Po ocenah Kijeva je bilo v obstreljevanju ubitih okoli 25.000 civilistov. Združeni narodi so potrdili smrt 1.348 civilistov, a pri tem izpostavili, da je bilo smrtnih žrtev več tisoč več.

Zdaj pa se je pojavil posnetek, ki prikazuje, kako je nekoč lepo mesto ostalo v ruševinah. Posnetek, ki ga je delil novinar Kijev Independenta Illia Ponomarenko, prikazuje zapuščene ulice in uničene stavbe, ki so ostale v mestu, nekoč trgovskem središču s skoraj pol milijona ljudi. 

Zelenski obiskal vojake na vzhodni fronti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je danes nenapovedano odpravil na kratek obisk v mesto Bahmut v regiji Doneck na vzhodu države, kjer že več mesecev potekajo hudi spopadi med ruskimi in ukrajinskimi silami. Ukrajinske vojake je obdaril in nagradil z medaljami. Zelenski je že pred tem v ponedeljek Bahmut označil za najbolj vročo točko na celotni 1.300 kilometrov dolgi frontni črti.

image_alt
Putin išče zaveznika? Oglasil se je pri Lukašenku, ob tem vojaške vaje (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije