HUNTER BIDEN

Predsednikov sin bo priznal krivdo, Bela hiša sporoča, da ga imata Bidnova rada

Hunter Biden bo v skladu s sporazumom o priznanju krivde prevzel odgovornost za dva primera, ko ni plačal davkov.
Fotografija: Hunter Biden. FOTO: Jonathan Ernst Reuters
Odpri galerijo
Hunter Biden. FOTO: Jonathan Ernst Reuters

Hunter Biden bo priznal krivdo za dva davčna prekrška in sklenil dogovor z zveznimi tožilci v zvezi z obtožbo kaznivega dejanja posedovanja orožja, je sporočilo ameriško pravosodno ministrstvo, poroča CNN.

Obtožbe so bile podrobno opisane v kazenski vlogi na ameriškem okrožnem sodišču v Delawareu, kjer je ameriški državni tožilec David Weiss vodil preiskavo, ki je preučevala obtožbe o pranju denarja, tujem lobiranju in druge morebitne obtožbe.

image_alt
Ameriški predsednik brcnil v temo: Je pozabil, da je kraljica mrtva? (VIDEO)

Odvetnik Hunterja Bidna je v izjavi dejal, da bo dogovor z zveznimi tožilci »razrešil« dolgotrajno kazensko preiskavo ministrstva za pravosodje proti predsednikovemu sinu.

»Hunter bo v skladu s sporazumom o priznanju krivde prevzel odgovornost za dva primera prekrška, ko ni plačal davkov,« je dejal. »Vlada bo vložila tudi ovadbo za strelno orožje, ki pa bo predmet sporazuma o priznanju krivde. Vem, da Hunter verjame, da je pomembno prevzeti odgovornost za te napake, ki jih je naredil v obdobju pretresov in zasvojenosti v svojem življenju. Veseli se nadaljevanja okrevanja in napredovanja.«

V obsežni petletni preiskava so odkrili, da ni plačal okoli milijon dolarjev zveznih davkov.

Bela hiša sporoča, da ga imata Bidnova rada

Odzvala se je tudi Bela hiša in v kratki izjavi piše, da imata Bidnova rada svojega sina. »Predsednik in prva dama imata rada svojega sina in ga podpirata, medtem ko si znova gradi življenje,« je ob tem dejal tiskovni predstavnik Bele hiše.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije