TIHOTAPEC LJUDI

Policisti aretirali pobeglega voznika kombija

V sredo je policija streljala na kombi in pri tem zadela dva mladoletnika.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: arhiv 
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: arhiv 

ZAGREB – Na širšem območju Zadra so v petek aretirali domnevnega voznika kombija, ki je v sredo pri hrvaškem kraju Donji Srb tihotapil migrante, potem ko so pred tem nezakonito prečkali mejo z BiH. Danes poteka zaslišanje osumljenca, ki ga vodi kriminalistična policija, je povedal hrvaški notranji minister Davor Božinović.

»Osumljenec je v priporu, naši strokovnjaki iz kriminalistične policije in drugih enot pa zdaj opravljajo pogovore z njim. Poskušajo zbrati vse za nas pomembne informacije o tem primeru,« je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina dejal minister.

V sredo je zadrska policija na območju Donjega Srba ustavila kombi z avstrijskimi registrskimi oznakami, v katerem je moški prevažal 29 migrantov iz Iraka in Afganistana. Med njimi je bilo 15 otrok. Po Božinovićevih besedah so ti zdaj večinoma nameščeni v Zagrebu, nekaj pa tudi v Zadru.

Iz dogodka so se nekaj naučili

Policisti so voznika trikrat pozvali, naj ustavi, vendar je to storil šele, ko so začeli streljati. Pri tem sta bila ranjena dva otroka, ki sta bila v kombiju, medtem ko je voznik pobegnil.

Na vprašanje, ali so hrvaški policisti pripravljeni za ukrepanje v takih kriznih situacijah, je minister odgovoril, da se do zdaj še ni zgodilo, da bi morali na meji v samoobrambi uporabiti orožje. Večino vozil, ki so tihotapila migrante, so do zdaj ustavili bolj ali manj brez incidentov, je pojasnil.

»Zagotovo smo se iz tega nekaj naučili in morali bomo biti bolj pozorni. Prilagajamo se spremembam okoliščin,« je povedal in dodal, da ima Hrvaška eno najbolje opremljenih in usposobljenih policij v tem delu Evrope, še navaja Hina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije