NELJUBA NAPAKA

Opravičilo Japonske, ker vlak ni bil točen, 20 sekund v navzkrižju

Na Japonskem je železniški promet osupljivo točen. Predstavniki podjetja so se javno opravičili.
Fotografija: Potovati na Japonskem je prav posebno doživetje. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Potovati na Japonskem je prav posebno doživetje. FOTO: Fb

Japonsko železničarsko podjetje se je javno opravičilo zaradi neljube napake. Pred časom je vlak cukuba ekspres zapustil postajo Minami Nagarejama 20 sekund prej, kot je predvideval vozni red. Z juga Tokia bi moral odriniti proti Cukubi ob 9.44.40, namesto tega pa je odpeljal ob 9.44.20. Podjetje Metropolitan Intercity Railway je bilo zaradi dogodka močno pretreseno in nikakor ni moglo sprejeti strašne napake, ki so jo zagrešili zaposleni. »Preprosto nismo bili dovolj pozorni na vozni red,« so se pokesali.
Javno so se opravičili, čeprav se prav noben potnik ni pritožil zaradi tega ali bil prizadet.

Najbolj zanimivo pa je, da so se javno opravičili, čeprav se prav noben potnik ni pritožil zaradi tega ali bil prizadet. Pot do Cukube traja približno 45 minut, vlaki pa zapustijo postajo vsake štiri minute, kar je tako pogosto, da 20-sekundne netočnosti nihče ne opazi. Cukuba ekspres pelje s hitrostjo 130 kilometrov na uro in na dan prepelje 230.000 potnikov.

Sicer pa Japonska velja za deželo, kjer so vlaki osupljivo točni. Prav zaradi tega potniki svoje potovanje načrtujejo tako, da izstopijo iz vlaka in vstopijo na naslednjega nekaj sekund, preden odpelje. Seveda pa je tudi prevelika obsedenost z redom in točnostjo lahko škodljiva. Tako se je na Japonskem zgodilo že več hudih nesreč, ko so strojevodje v želji, da bi se držali urnika, vozili prehitro in se iztirili. Neredki so primeri, ko si odgovorni zaradi nekajsekundne zamude celo vzamejo življenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije