Okužena prva dama Kanade

Justin Trudeau za zdaj zdrav. Žena se je okužila na Otoku.
Fotografija: Prvi par Kanade se je umaknil iz javnega življenja. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prvi par Kanade se je umaknil iz javnega življenja. FOTO: Reuters

Gripi podobni bolezenski znaki so se izkazali za novi koronavirus: kanadska prva dama Sophie Gregorie Trudeau, ki se je v sredo vrnila z Otoka, se je umaknila iz javnega življenja, tako tudi njen mož, kanadski premier.

Prvi par Kanade se je umaknil iz javnega življenja. FOTO: Reuters
Prvi par Kanade se je umaknil iz javnega življenja. FOTO: Reuters
Justin Trudeau nima nikakršnih simptomov, zato so zdravniki pri njem ocenili možnost testiranja kot nesmiselno, a prvi mož Kanade ostaja v osamitvi. Delal bo od doma in prek spleta naslavljal svoje podanike, za ženo pa je zagotovil, da se počuti dobro. Znaki okužbe so mili, na ravni viroze, je pomirila tudi prva dama in poudarila, da z mislimi ostaja pri tistih državljanih, ki jih je doletela huda bolezen.

Kanadski politični vrh se spopada s skrbmi glede izvoza svojih energentov, a v okrnjeni izvedbi. V samoizolaciji sta še dva ministra, Seamus O’Regan, minister za naravne vire, in ministrica za trgovino Mary Ng, zbolel pa je novi vodja demokratske stranke Jagmeet Singh. V Kanadi so ugotovili več kot 150 primerov okužbe in eno smrtno žrtev doslej. Za zdaj je kanadska oblast sprejela številne ukrepe omejevanja širjenja okužbe, prepovedali so vse športne prireditve in večje javne dogodke.


Iz Avstralije pa je prišla novica, da se je z novim koronavirusom okužil notranji minister Peter Dutton, ki se je nedavno vrnil z obiska v ZDA. Trenutno je v karanteni v bolnišnici. Ni znano, kje se je okužil, a se je med obiskom ZDA sestal tudi s hčerko ameriškega predsednika Ivanko Trump in pravosodnim ministrom Williamom Barrom

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije