SAMO ZA PETIČNE

Obiskujeta ga tudi George Clooney in Kim Kardashian

Ballyfin velja za najboljši hotel na svetu. Najcenejša prenočitev stane 680 evrov.
Fotografija: Hotel se nahaja sredi neokrnjene irske narave. FOTO: Obencem Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Hotel se nahaja sredi neokrnjene irske narave. FOTO: Obencem Getty Images/istockphoto

Prejel je že številne prestižne nagrade, neuradno velja za najboljši hotel na svetu. Nič čudnega torej, da se hotel Ballyfin v County Laoisu na Irskem lahko pohvali s številnimi znanimi (in zahtevnimi) gosti, med katerimi sta tudi resničnostna zvezdnica Kim Kardashian in igralec George Clooney – slednji je tam organiziral srečanje s svojimi irskimi bratranci, ki živijo v bližnjem Abbeyleixu.

Čar Ballyfina je, da za goste ustvarja občutek domačnosti, hkrati pa jih s stilnim pohištvom popelje v zgodovino, v čase, ko so kralji in kraljice, grofje in drugi plemiči še nekaj veljali.

Vsaka podrobnost v hotelu je narejena tako, da se kot del plemiške elite počutijo tudi gostje. Tam ne poznajo nadležnega prihoda in odhoda v jutranjih urah: gostje se na recepciji prijavljajo od tretje ure popoldne, sobo morajo zapustiti do poldneva.

Prihod v hotel se zdi, kot bi se preselili v nanizanko Downton Abbey. Pozdravu osebja namreč sledi pijača dobrodošlice, kozarec šampanjca, ki ga srknete v hotelski knjižnici pred kaminom, v katerem prasketa ogenj. Sledi kosilo v glavni jedilnici, ki je prava paša za oči, gostje pa poročajo, da so obedi tudi užitek za brbončice.

V hotelu je le 20 sob, ki so tako kot ves hotel opremljene v francoskem slogu 20. let 19. stoletja, ko je bil zgrajen Ballyfin. Razkošje ima seveda svojo ceno. Najem sobe sredi neokrnjene irske narave stane najmanj 680 evrov na dan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije