ŠKOTSKA

Noro: toliko je minister porabil za prenos mobilnih podatkov

S funkcije je že odstopil.
Fotografija: Minister je sprva vztrajal, da so se stroški porabe mobilnih podatkov od decembra 2022 kopičili na njegovih službenih potovanjih. FOTO: Motortion/gettyimages Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Minister je sprva vztrajal, da so se stroški porabe mobilnih podatkov od decembra 2022 kopičili na njegovih službenih potovanjih. FOTO: Motortion/gettyimages Getty Images/istockphoto

Škotski zdravstveni minister Michael Matheson je v četrtek odstopil zaradi očitkov, da je jeseni na družinskih počitnicah v Maroku na službeni tablici porabil za skoraj 13.000 evrov mobilnih podatkov. Po njegovih navedbah je za porabo mobilnih podatkov kriv njegov najstniški sin, ki je v maroškem mobilnem omrežju gledal nogometne tekme.

Škotski parlament naj bi o njegovi usodi sicer odločal v prihodnjih tednih, a je Matheson, član vladajoče Škotske nacionalne stranke, odstopil, da z vztrajanjem na položaju ne bi »obremenjeval stranke«.

Afera s porabo mobilnih podatkov v vrednosti skoraj 13.000 evrov je na Škotskem izbruhnila novembra lani, minister pa je sprva vztrajal, da so se stroški porabe mobilnih podatkov od decembra 2022 kopičili na njegovih službenih potovanjih. Naposled je priznal, da je za visok strošek porabe mobilnih podatkov kriv njegov sin.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije