MED SPANJEM

Nočno presenečenje: v nos jo je ugriznila podgana

Podgane so na Hrvaškem resna težava. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Igor Mali

VARAŽDIN – V stanovanju v središču Varaždina je stanovalko med spanjem ugriznila podgana, poročajo hrvaški mediji. Z večjim številom podgan se spopadajo tudi v Osijeku, v katerem so objavili letake z navodili, kako se braniti pred to nadlego, ki grozi tudi v Zagrebu in Splitu. Strokovnjaki trdijo, da je običajno več podgan pomladi in jeseni.


Že več let se bojujejo proti podganam

Podgana je Varaždinko ugriznila v nos v zgodnjih jutranjih urah, ko je še spala. V stanovanju sicer niso našli luknje, iz katere naj bi vstopila v stanovanje. Stanovalci pravijo, da se bojujejo proti številnim podganam že več let, posebej pa letos, je poročala komercialna televizija RTL.

V Varaždinu so pristojne službe potrdile, da v središču mesta obstajajo težave zaradi podgan ter da so opravili deratizacijo v omenjeni stanovanjski hiši pa tudi v kanalizacijski mreži.

Opozorili so, da gre za starejše poslopje, ki je v lasti države in ob katerem niso vzdrževali okolice. Mestna uprava je napovedala začetek sanacije poslopja prihodnji teden ter da bodo poskusili stanovalcem zagotoviti začasno namestitev na drugem naslovu.

Hrvaški mediji so poročali, da je podgana ugriznila v nogo tudi moškega v Splitu ter da je več podgan videti tudi v Osijeku in Zagrebu. Strokovnjaki mirijo prebivalce in trdijo, da podgane ne napadajo ljudi, razen ko se počutijo ogrožene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije