RDEČI ALARM

Neverjetni prizori: zapadlo pol metra toče, najhujše šele prihaja (VIDEO)

Nevihtno vreme je po Evropi terjalo več smrtnih žrtev.
Fotografija: Toča, ki je pobelila Pakoštane. FOTO: Facebook/vatrogasci – Oni su naši heroji
Odpri galerijo
Toča, ki je pobelila Pakoštane. FOTO: Facebook/vatrogasci – Oni su naši heroji

Vreme težave povzroča po vsej Evropi. V soboto popoldne je neurje zajelo hrvaško obalo od Istre do Dalmacije. Območje Zadra je zajela tudi močna toča in povsem pobelila Pakoštane, kjer so morali avtomobile izpod ledenih krogel vleči celo z bagri. Toče, ki je po poročanju hrvaških medijev padala približno 40 minut, je bilo ponekod do pol metra.





Drugod so zapadle velike količine dežja, na meteorološki postaji v Brešci so namerili kar 140 milimetrov dežja. Obilne padavine so napolnile struge rek. Za reko Rašo so vremenoslovci napovedali, da bi se njena gladina lahko dvignila za dva metra.

Na Hrvaškem je prižgan oranžni alarm, vremenoslovci pa napovedujejo, da najhujše šele prihaja.

Rdeči alarm je prižgan za BiH. Močan veter je v Sarajevu prevrnil dva semaforja, na poslovni stavbi Capital Tower pa je poškodoval fasado. V Banjaluki je bila poškodovana streha šole.

Težave imajo tudi ponekod na zahodu Evrope, ki jo je bičal orkan Elsa, prihaja pa že orkan Fabien. V Madridu je umrla 32-letna Južnokorejka, potem ko so v soboto zaradi močnega vetra nanjo padle kritine z neke stavbe v središču mesta. Na jugozahodu Španije pa so mrtvega našli 60-letnega nizozemskega deskarja.

Uničujoč epoplave v Španiji:


Na pečini na jugovzhodu Francije je neki moški izginil v Sredozemskem morju, potem ko je padel z jadrnice.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije