NATEG

Najel stanovanje, ki sploh ni obstajalo

Če se vam zdi prelepo, da bi bilo res, po navadi zares ni res.
Fotografija: FOTO: Booking.com
Odpri galerijo
FOTO: Booking.com

ZAGREB – Predstavljajte si, da že mesece iščete najemniško stanovanje, ki bi ustrezalo vašim potrebam, ob tem pa bi bila tudi najemnina sprejemljiva. Ko ga končno najdete, stanodajalec takoj hoče dve najemnini, eno plačano vnaprej, ob tem pa še varščino, kar skupaj znese 1200 evrov. In ker si to stanovanje res želite, si izposodite denar, ga nakažete, toda po nakazilu stanodajalec čudežno izgine, ko odidete na naslov stanovanja, pa izgine še to. Nekaj podobnega se je zgodilo  Igorju Črnili, 27-letnemu Zagrebčanu, ki je stanovanje našel na spletni strani Airbnb, poroča portal Slobodna Dalmacija, vendar je bil možak le toliko priseben, da denarja še ni nakazal, dokler se ni povsem prepričal, za kaj gre, nato pa je zadevo prijavil policiji.

Črnilo je torej navdušilo prostorno in bogato opremljeno 2-sobno stanovanje, zato je poslal ponudbo po e-pošti na naslov oglaševalca. Odgovor je prejel v angleščini, nato pa je komunikacija potekala prek različnih e-naslovov. Lastniki stanovanja naj bi bili neki tujci. Poslal jim je svoje osebne podatke in se dogovoril za najem, potem pa je za vsak primer le odšel na lokacijo oglaševanega stanovanja, kjer je opazil, da ograja okoli hiše ni takšna, kakršna je bila na fotografiji. Še enkrat je odšel na spletno stran in ugotovil, da povezave na njej ne vodijo nikamor več, da je bil oglas aktiven le en dan, na forumih pa je našel še nekaj podobnih primerov.

Nauk te zgodbe je vsekakor takšen: če je zadeva videti prelepa, običajno ni resnična. V vsakem primeru pa se temeljito prepričajte, kakšna je nepremičnina, ki jo kupujete, denarja pa nikakor ne nakazujte vnaprej.

O nekaj podobnih prevarah smo že poročali tudi na našem portalu. Več lahko preberete v naslednjih prispevkih:
– Previdno pri rezervaciji počitnic! Doživeli nateg pri apartmaju za 60 evrov
– Štajerca nategnili z apartmaji, ki sploh ne obstajajo

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije