VARNOSTNI INCIDENT

Na Trumpovem posestvu odjeknili streli

Ženska je skušala vdreti na posestvo.
Fotografija: Donald in Melania Trump sta se poročila na njegovem posestvu Mar-a-Lago. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Donald in Melania Trump sta se poročila na njegovem posestvu Mar-a-Lago. FOTO: Reuters

Policija v Palm Beachu v ameriški zvezni državi Florida se je odzvala na incident pred posestvom Mar-a-Lago, ki je v lasti predsednika ZDA Donalda Trumpa. Tam se je pred 15 leti tudi poročil s svojo sedanjo ženo, prvo damo ZDA Melanio.

Okoli poldneva po tamkajšnjem času se je neka ženska v črnem terencu skušala prebiti mimo varnostnikov. Ti so streljali na vozilo, ona pa jim je ušla. Po krajšem lovu, v katerem je sodeloval tudi policijski helikopter, je policija žensko in njenega sopotnika prijela.





Mar-a-Lago ima 126 sob, Trump pa ga je kupil leta 1985. Tudi odkar je predsednik ZDA, tam pogosto preživlja konce tedna. Na posestvo, ki ga od izvolitve imenuje južna ali zimska Bela hiša, naj bi Trump prispel v petek popoldne po tamkajšnjem času.

Turisti in obiskovalci, ki upajo, da bi vsaj za trenutek ugledali Trumpa, so v zadnjih dveh letih poročali že o več varnostnih incidentih na posestvu. Lani so na posestvu zasačili dve kitajski turistki, 10. januarja letos, sredi napetosti med ZDA in Iranom zaradi atentata na iranskega generala Kasema Solejmanija, pa so pred posestvom aretirali Iranca, domnevno oboroženega z noži.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije