DRUGAČNA POROKA

Na skupni slovesnosti se je poročilo kar 50 parov. To so naredili zaradi ene stvari

Za to potezo so se v Afganistanu odločili, da bi znižali astronomske stroške obreda in slavja. Fundacija Selab, ki je organizirala dogodek, je vsakemu paru podarila tudi lepo vsoto denarja.
Fotografija: Zaradi skupinske poroke jim bodo denarnice hvaležne. FOTO: Peopleimages Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Zaradi skupinske poroke jim bodo denarnice hvaležne. FOTO: Peopleimages Getty Images/istockphoto

V afganistanski prestolnici Kabul se je danes na skupni slovesnosti poročilo 50 parov. Za to potezo so se odločili, da bi znižali astronomske stroške obreda in slavja, kar je v državi vse pogostejša praksa. Odkar so oblast v državi ponovno prevzeli talibani, so sicer poroke nasploh postale skromnejše, glasba in ples pa sta praktično prepovedana.

»Tradicionalna poroka bi naju stala vsaj 200.000 do 250.000 afganijev (2500 do 3200 evrov), tokrat pa bo stala od 10.000 do 15.000,« je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal 18-letni ženin in dodal, da sam s priložnostnimi deli zasluži nekaj manj kot 350 afganijev na dan.

»Povabili smo 35 ljudi iz naših dveh družin, sicer bi jih bilo 300 do 400,« je še pojasnil.

Vsak par dobil približno 1450 evrov

Fundacija Selab, ki je organizirala dogodek, je vsakemu paru podarila približno 1450 evrov, kar je v eni najrevnejših držav na svetu ogromen znesek. Pari so prejeli tudi torto, komplet z zobno pasto, šamponom in vlažilcem ter preprogo, odejo in nekaj gospodinjskih pripomočkov za začetek zakonskega življenja.

Obreda se je udeležil tudi uradnik talibanskega ministrstva za spodbujanje kreposti in preprečevanje pokvarjenosti, ki je nagovoril zbrane goste.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije