ODDIH ZA ŽENSKE

Na finskem otočku moškim vstop prepovedan

Američanka ob finski obali gradi resort, namenjen le ženskam. Deset hišic bo prve obiskovalke sprejelo konec letošnjega leta.
Fotografija: Na otoku SuperShe moški niso zaželeni.
Odpri galerijo
Na otoku SuperShe moški niso zaželeni.

Vam je dovolj zahtevnega moža ali so vas moški v življenju že prevečkrat prizadeli in si želite le nekaj miru in odmika od njih? Za vse predstavnice nežnejšega spola, ki bi rade nekaj časa preživele brez moških, je poskrbela petična Američanka Kristina Roth, lastnica otočka nedaleč od Helsinkov. Poimenovala ga je SuperShe, na njem začela graditi luksuzno pribežališče in prepovedala moške.

Na otočku bo le deset hišic za najpetičnejše gostje, prve bodo na SuperShe lahko odpotovale že konec tega leta. Rothova je navdušena gostja holističnih resortov, ki jih redno obiskuje po različnih delih Združenih držav Amerike, a je ugotovila, da moški na mnogih ženske in njihovo zbranost bolj kot ne zgolj motijo. »Ko je v bližini simpatičen moški, se začnejo ličiti in pozornost posvečati svoji zunanjosti namesto duhovnosti in zdravju, zaradi česar so pravzaprav tam,« je dejala Rothova, ki je pred časom že kupila nekaj zemlje na karibskem otoku Turks in Caicos, da bi tam postavila pribežališče za ženske, nato pa se je zaljubila v ta finski otok in se odločila, da resort raje postavi nanj.
Rothova, ki je sicer poročena, zatrjuje, da se ji zamisel o tovrstnem zdravilišču ni utrnila zaradi kakršnega koli sovraštva do moških. A vedno pogosteje posluša prijateljice, ki imajo dovolj zmenkov, dovolj moških, naj bodo to šefi ali partnerji, in si želijo nekaj oddiha. »Ženske so tudi veliko bolj sproščene v zgolj ženski družbi, saj ne čutijo tekmovalnosti in potrebe po tem, da morajo biti vedno urejene,« je še dodala Rothova, ki je prepričana, da bo SuperShe izjemno priljubljen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije