Na Filipinih prva žrtev novega koronavirusa zunaj Kitajske

Vse več držav po svetu se odloča za odpovedi letov v Kitajsko in iz nje ter zavrača tujce, ki so obiskali Kitajsko.
Fotografija: V Pekingu se prebivalci ščitijo z maskami. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Pekingu se prebivalci ščitijo z maskami. FOTO: Reuters

Novi koronavirus, ki je po zadnjih podatkih zahteval 305 življenj, je zahteval prvo žrtev zunaj Kitajske. Na Filipinih je v soboto umrl 44-letni kitajski državljan, ki je prispel iz Vuhana, kjer je novi virus izbruhnil. Filipinske oblasti so potrdile, da je moški umrl za posledicami pljučnice, ki jo povzroča koronavirus. Svetovna zdravstvena organizacije (WHO) je sporočila, da se je kitajski državljan z virusom okužil pred prihodom na Filipine. S Filipinov sicer poročajo o še dveh potrjenih primerih okužbe z novim virusom.

O okužbi z novim koronavirusom, ki je izbruhnil konec decembra v kitajskem Vuhanu in povzroča virusno pljučnico, poročajo iz več kot 25 držav, okuženi je 14.300 ljudi.

Zavračajo tiste, ki pridejo iz Kitajske

Vse več držav po svetu se odloča za odpovedi letov v Kitajsko in iz nje ter zavrača tujce, ki so obiskali Kitajsko. Za ta ukrep so se po ZDA, Avstraliji in drugih državah zdaj odločili tudi Filipini, Vietnam in Nova Zelandija.

Na Kitajskem se danes končujejo podaljšani prazniki ob kitajskem novem letu, to pa pomeni, da se bodo začeli ljudje vračati domov, čeprav bodo številna podjetja zaradi širjenja virusa zaprta še vsaj en teden.

Na Kitajskem so v soboto zabeležili 45 novih smrtnih primerov, vse na območju province Hubej, kjer je virus izbruhnil. Kitajske oblasti so proizvajalce medicinske opreme pozvale, naj pospešijo proizvodnjo opreme, ki je potrebna za nadzor in preprečevanje širjenja virusa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije