POTRES

Močno jih je streslo

Opozorila zaradi nevarnosti cunamija niso izdali.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

TOKIO – Potres z magnitudo 6,1 je stresel japonske južne otoke in tudi Tajvan, a opozoril zaradi nevarnosti cunamija niso izdali, je sporočila japonska meteorološka agencija. Poročil o morebitni škodi ali žrtvah ni.

Žarišče potresa, ki je območje stresel ob 13.35 po lokalnem času, je bilo v globini 30 kilometrov na odprtem morju japonskega otoka Jonaguni blizu Tajvana približno 1900 kilometrov jugozahodno od Tokia in 104 kilometre od vzhodne tajvanske pokrajine Hualien.

Čutili so ga po vsem otoku

Septembra je potres z magnitudo 6,7 prizadel severni japonski otok Hokaido. Zahteval je 41 življenj, 740 ljudi je bilo poškodovanih.

To je bil drugi potres z magnitudo več kot šest na Tajvanu, pa so sporočili iz tajvanske meteorološke agencije. Oblasti so sporočile, da potres ni prizadel območja, kjer se nahajajo jedrske elektrarne ali tehnološko razviti znanstveni centri, sicer pa so ga čutili po celotnem otoku, močno tudi v prestolnici Tajpej.

Po poročanju tajvanskih medijev so v Jilanu, kjer je imel potres magnitudo 3,0, evakuirali nekaj šol in bolnišnic. V prestolnici je ulična svetilka padla na avtomobil.

Septembra 1999 je Tajvan prizadel potres z magnitudo 7,3, ki je zahteval več kot 2400 življenj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije