TOKSIČNI ŠOK

Manekenki zaradi tampona amputirali nogi, prvi simptomi so bili kot gripa (VIDEO)

Da bi pritegnila pozornost ljudi, pogosto govori o tem.
Fotografija: Loren Wasser FOTO: Zaslonski posnetek, Youtube
Odpri galerijo
Loren Wasser FOTO: Zaslonski posnetek, Youtube

35-letno Loren Wasser iz Santa Monice v Kaliforniji je majhna neprevidnost skoraj stala življenje. Doživela je namreč sindrom toksičnega šoka, ki ga je povzročil tampon. 

Prvi simptomi kot pri gripi

Prvi simptomi, ki so se pojavili, so bili podobni gripi in so vodili do srčnega infarkta, zato so jo priključili na aparate. Gangrena ji je načela obe nogi, potrebna je bila amputacija.

Uspešno kariero prekinila smola s tamponom

Zdelo se je, da se je njena pot do zvezdništva začela s športno kariero, a Loren je pri 24 letih zavrnila košarkarsko štipendijo in se odločila podati v svet mode. Vse se je spremenilo zaradi tampona, ki je bil v njej dve leti.

Našli so jo v stanovanju, nezavestno na tleh spalnice in prekrito z blatom, potem ko je njena mati poklicala policijo, ker se ji ni oglasila.

Ko so jo pripeljali v bolnišnico, je imela visoko temperaturo, doživela je srčni infarkt, njeni organi so začeli odpovedovati. Dali so jo v umetno komo. Po pregledu so ji diagnosticirali sindrom toksičnega šoka.

»Moje noge so gorele, bilo je grozno, pekoč občutek je bil neznosen,« je povedala Lauren v podkastu Stephena Bertletta.

»Moja desna noga je bila slabša od leve, prsti na levi so bili vijoličasti, na desni pa je bilo še huje. Morali so mi amputirati nogi, da bi mi rešili življenje,« je nadaljevala opis agonije.

Pomislila tudi na samomor

Ko je zapustila bolnišnico, je osem mesecev preživela na invalidskem vozičku, nato se je njen psihični boj šele začel.

»Vsak dan sem se odpeljala pod tuš, se usedla na stol in samo kričala, jokala in vpila na boga. Razmišljala sem o načinih, kako bi se lahko ubila, končala svoje življenje. Toda vsak dan mi je nekaj reklo, da moram vztrajati. Nekaj ​​mi je govorilo 'Počakaj'. In zdaj je vse smiselno,« je razkrila Lauren.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije