Kje je največ dvojčkov? Zanimiv rekord

Ali je Šrilanka nova rekorderka, bo znano kmalu. Na srečanje se je preprosto prijavilo preveč parov.
Fotografija: Dvojna zabava FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dvojna zabava FOTO: Reuters

Na Šrilanki so se nadvse veselili vpisa v Guinnessovo knjigo rekordov, a kot se je izkazalo, je bila vnema preprosto prevelika. Na srečanje vseh otoških dvojčkov, ki bi s prestola tako morali spodriniti zdajšnje rekorderje s Tajvana, je namreč prišlo toliko udeležencev, da organizatorji niso mogli zagotoviti ustreznega pregledovanja rojstnih listov in drugih podatkov ter fotografiranja, zato so morali sodelujoči več ur čakati v dolgih vrstah.

Večina jih tako ni pravočasno dočakala uradnega zaznamka in prav zato niso izpolnili strogih meril Guinnessovih nadzornikov. A ti bodo kljub zamudi pregledali vse zbrane podatke in v predvidoma 14 dneh potrdili, ali je šrilanško združenje dvojčkov postavilo nov mejnik. Kot rečeno, so na prestolu trenutno Tajvanci, ki so 1999. na druženje privabili 3961 parov dvojčkov, pa še trojčke iz 37 družin in štiri ponosne kvartete.


Na Šrilanki so glede na razpoložljive podatke napovedovali, da bo parov dvojčkov več kot 5000, a so nazadnje očitno prekosili sami sebe. Menda jih je prišlo kar 14.000 parov, ki pa so povzročili popolno zmedo in zastoj pri preverjanju dokumentacije, zato bodo na morebitno razglasitev rekorda še morali počakati. A ne glede na dosežek je bil dogodek pravi spektakel, saj so se udeleženci za dodatno zabavo (in zmedo) napravili v pisana oblačila, vojaki in policisti pa so prišli kar v uniformah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije