NAJDBA

Izkopala sta trezor, poln dragocenosti

Med preurejanjem vrta sta našla kovinsko škatlo. Bogastvo je bilo odtujeno njunima sosedoma.
Fotografija: Razkrila sta, da jima soseda nista privoščila nagrade. FOTO: Cbs
Odpri galerijo
Razkrila sta, da jima soseda nista privoščila nagrade. FOTO: Cbs

NEW YORK – Zakonca iz Staten Islanda sta se odločila preurediti svoj vrt, ko sta prišla do osupljivega odkritja. Maria Colonna-Emanuel in njen mož Matthew sta našla v zemlji zakopan trezor, v njem pa pravo premoženje. Pravita, da so se jima s to najdbo izpolnile otroške sanje. Imela sta težave, ker je jelenjad obžirala njuna drevesa, zato sta dala okoli svojega dvorišča posaditi nova drevesa. »Videti je bilo grozno, ko so jeleni pojedli vse listje,« se spominja Matthew.

Naročila sta podjetje za presajanje dreves, ko sta zagledala nenavaden predmet. Sprva sta pomislila, da je star električni razdelilnik. Šele ko so ga izkopali, sta odkrila, da ni povezan s kabli, temveč gre za manjši trezor, v katerem so gotovina in dragulji. Če verjamete ali ne, na njunem vrtu so bili zakopani 44.000 evrov gotovine, diamanti, rubini in druge dragocenosti. »Vreče so polne stotakov in nakita, diamantov, zaročnih prstanov, na ducate prstanov, zlato z žadom,« je nadaljeval Matthew. »Bilo je neverjetno!« V trezorju je bil tudi list papirja z naslovom. Šlo je za hišo sosedov, kamor sta jo tudi mahnila. »Potrkal sem na vrata in ju vprašal, ali so ju kdaj oropali, in sta pritrdila.« Tudi policija je pozneje potrdila, da so ju leta 2011 okradli, podali so tudi opis stvari, ki so se skrivale v notranjosti.
V njem so se skrivali diamanti, gotovina in druge dragocenosti. FOTO: Matthew Emanuel
V njem so se skrivali diamanti, gotovina in druge dragocenosti. FOTO: Matthew Emanuel


Zakonca sta naredila pravo stvar in vrnila vsebino trezorja. »Nekateri naju sprašujejo, zakaj sva to naredila, zakaj sva ga vrnila,« je povedala Maria. »To sploh ni bilo vprašanje, saj ni bil najin.« Soseda jima za najdbo nista dala nobene nagrade, zakonca Emanuel pa sta na kraj izkopanega trezorja v spomin postavila keramični kipec slona.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije