NAPAD PSA COMMANDERJA

Incident v Beli hiši: Bidnov ovčar ugriznil tajnega agenta

Napad se je zgodil v ponedeljek zvečer, poškodovanega agenta pa so oskrbeli na kraju dogodka in se počuti dobro.
Fotografija: Joe Biden. FOTO: Evelyn Hockstein, Reuters
Odpri galerijo
Joe Biden. FOTO: Evelyn Hockstein, Reuters

Nemški ovčar ameriškega predsednika Joeja Bidna po imenu Commander je ugriznil še enega agenta tajne službe, poročajo ameriški mediji. To je že enajsti znani incident z ugrizom, v katerega je bil vpleten dveletni ovčar. Tiskovna predstavnica je že v preteklosti obnašanje predsednikovega psa pripisala stresnemu življenju v Beli hiši.

Napad se je zgodil v ponedeljek zvečer, poškodovanega agenta pa so oskrbeli na kraju dogodka in se počuti dobro, je izjavi zapisala ameriška tajna služba.

Zakrivil že 11 incidentov

Commander (Poveljnik), ki se je v Belo hišo vselil leta 2021, je bil po poročanju ameriške televizije CNN vpleten v najmanj enajst incidentov z ugrizi, tako v Beli hiši kot v zvezni državi Delaware, kjer je dom družine Biden.

Commander je že drugi Bidnov pes, ki se obnaša agresivno. Nemški ovčar Major je prav tako grizel in so ga poslali k prijateljem v Delaware.

Kriv je stres

Tiskovna predstavnica ameriške prve dame Jill Biden je v preteklosti napade pripisala stresnim razmeram v uradni rezidenci predsednika ZDA v Washingtonu. Kot je pojasnila, je kompleks Bele hiše edinstveno in pogosto stresno okolje ne samo za ljudi, ampak tudi za hišne ljubljenčke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije