VELIKI INTERVJU

Hrvaški novinarji presenečeni ob prihodu k Pahorju: Ni bil tak, kot smo ga bili vajeni

Slovenski predsednik na naslovnici hrvaškega tednika.
Fotografija: Borut Pahor. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Borut Pahor. FOTO: Jože Suhadolnik

Borut Pahor, ki počasi zaključuje drugi mandat predsednika republike, tokrat krasi naslovnico hrvaškega tednik Nacional. Za omenjeni medij je namreč dal obširni intervju o svojem delu, aktualnih razmerah na Zahodnem Balkanu in dogajanju v Ukrajini. 

Kot poroča spletni Nacional, je slovenski predsednik v tem velikem državniškem intervjuju izrazil doslej najkonkretnejše poglede na odnose s Hrvaško, Srbijo ter z Bosno in Hercegovino, na odnos Evropske unije do Zahodnega Balkana pa tudi na rusko agresijo na Ukrajino.

Sprejel jih je precej resno

Novinarji so razkrili tudi, da jih je ob prihodu v Slovenijo naš predsednik nekoliko presenetil. »Pahor, ki smo ga v neorenesančni predsedniški palači v središču Ljubljane večinoma vajeni videti nasmejanega, nas je sprejel veliko bolj resno, kot smo pričakovali. Čeprav občasno ni mogel skriti širokega nasmeha, je – zaradi resnosti tem, ki smo jih obravnavali v skoraj uro dolgem intervjuju – na trenutke deloval zaskrbljeno, a odločno.«

Pahor je v intervjuju razkril, da ima s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem odlične odnose, ne skriva pa, da je v odličnih odnosih tudi s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem ter da zagovarja celovit pristop Evropske unije do Zahodnega Balkana. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije