ARBITRAŽA

Hrvaška zakonca prva dobila kazen slovenske policije

Dobila sta vsak po sedem plačilnih nalogov.
Fotografija: FOTO: Iztok Umer
Odpri galerijo
FOTO: Iztok Umer

ZAGREB – Savudrijski ribič Diego Makovac in njegova soproga sta dobila prvih 14 slovenskih kazni zaradi kršitev meje. Zakonca Makovac sta dobila po sedem slovenskih plačilnih nalogov za 500 evrov, kar pomeni, da bosta morala plačati skupno 9000 evrov kazni, poroča hrvaška komercialna televizija Nova TV.

Kazni menda ne bo plačal

Makovac je povedal, da kazni ne namerava plačati in da bosta s soprogo vseh 14 plačilnih nalogov poslala pristojnemu ministrstvu za kmetijstvo. Tako so namreč ribičem naročili, naj ravnajo, če dobijo kazni iz Slovenije. Kot so napovedali pri policiji, bodo od danes na podoben način nadaljevali izvrševanje zakonodaje v primeru kršitev, povezanih z nedovoljenim prestopom slovenske morske meje.

Hrvaška napovedala kazni slovenskim ribičem

Na napovedi slovenske policije se je odzvalo hrvaško zunanje ministrstvo, ki je z diplomatsko noto napovedalo, da bo Hrvaška začela pošiljati kazni za prekrške slovenskim ribičem zaradi »ribolova na hrvaških območjih morja«. Hrvaško notranje ministrstvo je nato objavilo, da bodo kazni poslali osmim slovenskim ribičem, ki so najpogosteje kršili meddržavno mejno črto, ki za Hrvaško še vedno poteka po sredini Piranskega zaliva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije