Hrvaška potrdila prvi primer koronavirusa

Ponoči so hospitalizirali devet oseb, pri eni je bil test na virus pozitiven. 
Fotografija: Začelo se je v Vuhanu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Začelo se je v Vuhanu. FOTO: Reuters

Ponoči so v reški bolnišnici hospitalizirali devet delavcev iz Italije. Pri enem izmed njih, ki je kazal znake koronavirusa, so potrdili primer okužbe. Premier Andrej Plenković je potrdil, da gre za mlajšega moškega, oblika bolezni pa naj bi bila blažja. Dodaja še, da se počuti dobro in da je hospitaliziran v bolnišnici dr. Frana Mihaljevića.


Sedem negativnih, eden pozitiven


»Ponoči smo v bolnišnici KBC Rijeka hospitalizirali devet delavcev, ki so prišli iz Italije. Testirali so jih za koronavirusom, rezultati pa naj bi bili znani danes. Ena oseba kaže znake bolezni,« je dejal minister za zdravje Vili Beroš in dodal, da so prvi rezultati sedmih delavcev negativni, a bi se to še lahko spremenilo. Beroš je še dodal, da je v podjetju, v katerem delavci delajo, potrjeno 20 okuženih delavcev.
 
Preberite, kako ravnati, da se ne okužite s tem smrtonosnim virusom.



Na Hrvaškem so zaradi koronavirusa poostrili sanitarne in zdravstvene ukrepe. V Zagrebu so napovedali, da bodo med drugim na mejnih prehodih Jelšane in Starod s Slovenijo postavili zabojnike, v katerih bodo naloge opravljali sanitarni inšpektorji in zdravniki epidemiologi.
Turisti med obiskom beneškega karnevala. FOTO: Manuel Silvestri, Reuters
Turisti med obiskom beneškega karnevala. FOTO: Manuel Silvestri, Reuters


Izredni sestanek


Italijanska vlada je zaradi širjenja novega koronavirusa za torek v Rimu sklicala sestanek ministrov sosednjih držav, med njimi bo tudi slovenski pristojni minister Aleš Šabeder.

Po včerajšnjih podatkih so v Sloveniji testirali 13 oseb, vsi rezultati pa so bili negativni.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije