Grozljive posledice tornadov: hudo razdejanje, najmanj 19 žrtev (FOTO)

Neurja divjajo od Teksasa na zahodu do Zahodne Virginije na vzhodu.
Fotografija: FOTO: Peter Tuberville Via Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Peter Tuberville Via Reuters

ZDA so v nedeljo prizadeli tornadi, ki so terjali najmanj 19 človeških življenj in povzročili ogromno gmotno škodo. Kot je pojasnil guverner Misisipija Tate Reeves se je za razglasitev izrednih razmer v tej zvezni državi odločil, da bi zaščitil zdravje in varnost prebivalcev. »Mobilizirali smo vse razpoložljive vire.« 


V Misisipiju je umrlo najmanj 11 ljudi, neurja pa so divjala vse od Teksasa do Zahodne Virginije. Nadaljevala so se skozi noč in v ponedeljek. Močan veter je trgal žice električnih napeljav tudi v mestu New York.


Tornado dvignil hišo in jo treščil na sredo ceste


Državna vremenska služba poroča, da je dobila več sto poročil o podrtih drevesih, ki so padla na hiše, in porušenih električnih daljnovodih. Brez elektrike je ostalo najmanj 750.000 odjemalcev. Prebivalce so še opozorili, naj si v primeru, da se morajo zateči v skupna zaklonišča, pokrijejo usta in nos, da bi preprečili širjenje novega koronavirusa.
FOTO: Peter Tuberville Via Reuters
FOTO: Peter Tuberville Via Reuters

Ljudje so se v noči na ponedeljek zatekli v svoje kleti, ampak le tisti, ki jih imajo, drugi pa v kopalne kadi ali večje omare. Guvernerka Alabame Kay Ivey je zaradi tornadov začasno preklicala ukaz o družbenem distanciranju za ljudi, ki so se z maskami zatekli v zatočišča. V Alabami za zdaj ni smrtnih žrtev, šest ljudi je umrlo v Georgii, po eden pa v Arkansasu in Južni Karolini. V Alabami je strela udarila v baptistično cerkev, v Georgii pa je tornado dvignil hišo in jo treščil na sredo ceste.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije