TOČA

FOTO: To so posledice včerajšnjega neurja

Slovenijo so nevihte včeraj zaobšle. Bo tako tudi danes? Napoved pravi drugače. 
Fotografija: Tako je bilo v Novem Travniku. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Tako je bilo v Novem Travniku. FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Napovedi Estofexa, kjer so včeraj pisali, da bodo osrednjo Evropo zajele obilnejše padavine in toča, so se izkazale za točne. Čeprav v Sloveniji nismo bili deležni obilnejših padavin, zabeležili so le popoldansko nevihto na območju Maribora, so druge dele osrednje Evrope zajele močne nevihte, klestila je tudi toča.

Kot poročajo na spletni strani Neurje.si, je bilo nad precejšnjim delom Balkana od dopoldneva do poznega večera zabeleženih prek 50 tisoč udarov strel.

Kako hudo je bilo, kažejo fotografije, ki so jih objavili na facebook strani Severe Wheater Europe, med njimi tudi iz Novega Travnika v Srbiji.
Toča je dobesedno pobelila tudi tla v sosednji Avstriji. Poglejte, kako hudo je bilo na Tirolskem. Podobna napoved kot za sredo velja tudi za danes. Prevladovalo bo oblačno vreme, krajevno se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ob nevihtah lahko nastanejo močnejši nalivi in manjša toča. Dodajajo še, da bo največja verjetnost za nastanek neviht popoldne, ponekod pa se lahko zavlečejo v noč na petek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije