SLANE NOVICE

FOTO: Največji projekt na Jadranu

Rovinj bo dobil prestižni hotel Notranji bazen bo dolg kar 50 metrov.
Fotografija: Novi hotel bo verjetno zadovoljil tudi potrebe tistih, ki so vajeni le najboljšega in najdražjega.
Odpri galerijo
Novi hotel bo verjetno zadovoljil tudi potrebe tistih, ki so vajeni le najboljšega in najdražjega.

ROVINJ – V 18. stoletju se je nad mestecem, ki ga objema morje, dvignila baročna cerkev sv. Evfemije s 60 metrov visokim zvonikom, ki še danes kraljuje nad prepletom ozkih, pravljičnih uličic. Na kristalni modrini se zibljejo čolniči, v marini pa skoraj bahavo počivajo jadrnice in jahte. To je podoba Rovinja, bisera Istre, ki se vse bolj usmerja v luksuzni turizem. Lani si je tamkajšnja restavracija Monte, ki verjetno zadovolji še tako razvajene brbončice, prislužila prvo Michelinovo zvezdico, menda že konec leta pa se bo na mestu nekdanjega hotela Park s tremi zvezdicami dvignil razkošen nov hotel s petimi plus zvezdicami. Prvi tako visoke kategorije na Hrvaškem, ki se bo umeščal tudi v evropski vrh najeksluzivnejših hotelov.

Rovinj je ena najbolj priljubljenih hrvaških destinacij. Foto: Brane piano
Rovinj je ena najbolj priljubljenih hrvaških destinacij. Foto: Brane piano


Še pred dobrima dvema letoma je tam stal hotel, zgrajen v 70. letih prejšnjega stoletja, pred njim pa marina. Zdaj bo edino, kar bo še ostalo enako, le neprekosljiv pogled na rovinjsko veduto z mogočno cerkvijo. In senca, ki jo bo v bližini metalo pet mogočnih starih borovcev. Razkošna zgradba v petih nadstropjih se bo skoraj zlila z okoljem: grajena terasasto in v skladu z okoljem ne bo dajala vtisa gromozanskega gradbenega tujka, četudi bo v njem 209 sob, od tega 193 standardnih, vsaka s površino 40 m2, in 16 apartmajev. Vsaka izmed sob se bo pohvalila z zasebno teraso, polno zelenja in s pogledom na morje, kar 53 od njih bo opremljenih tudi s hidromasažno kadjo. Največji izmed apartmajev, predsedniški, bo imel celo zasebno garažo. Z oblikovalskim presežkom hotela bo usklajena tudi nova marina, ki bo nadomestila staro.

Iz hotela se bo odpiral pogled na čudovito rovinjsko veduto. Foto: marko feist
Iz hotela se bo odpiral pogled na čudovito rovinjsko veduto. Foto: marko feist


Tik pred hotelom je morje, vseeno pa bosta gostom na voljo še zunanji in notranji bazen, zadnji dolg kar 50 metrov, kar je v hotelskem svetu velikanska redkost. Ob tem pa še velnes na kar 3600 m2. In četudi je v mestu na voljo malo morje restavracij, ki zadovoljijo preprostejše in tudi najizbirčnejše okuse, ljubiteljem jedače ne bo treba zapustiti zgradbe. V njem bo namreč kar šest restavracij, vsaka s svojo gastronomsko ponudbo in vzdušjem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije