HUDA URA

FOTO in VIDEO: V hudem neurju umrlo najmanj 70 ljudi

Neurja so podirala drevesa in električne drogove.
Fotografija: Hude posledice neurja. FOTO: Manish Swarup, AP
Odpri galerijo
Hude posledice neurja. FOTO: Manish Swarup, AP

NEW DELHI – V neurjih in peščenih viharjih, ki so v nedeljo prizadeli sever, vzhod in jug Indije, je umrlo najmanj 70 ljudi, so danes sporočile indijske oblasti. Najhujše je bilo v zvezni državi Utar Pradeš, kjer so neurja zahtevala 40 smrtnih žrtev, 80 ljudi pa je bilo poškodovanih. Ujma je rušila zidove, podirala drevesa in električne drogove. Med drugim je uničilo tudi skoraj 40 hiš.

Nedeljske nevihte so 14 življenj terjale tudi v Zahodni Bengaliji. V Andra Pradešu je v udarih strel umrlo 12 ljudi. V tej zvezni državi na jugu Indije so o številnih udarih strel poročali že 1. maja. Takrat je območje v nekaj urah prizadelo več kot 40.000 udarov strel, pri čemer je življenje izgubilo 14 ljudi. 

Ni še konec

Dva človeka sta v nedeljo umrla v glavnem mestu New Delhi, kjer so vetrovi presegli hitrost 100 kilometrov na uro, zaradi česar so morali preusmeriti 70 letov. Mednarodno letališče Indire Gandi je bilo zaradi vetra več kot dve uri zaprto. O dveh smrtnih žrtvah neurij poročajo tudi iz indijske zvezne države Bihar. Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo silovita neurja v nekaterih delih Indije nadaljevala še dva dni. Regijo je hudo neurje opustošilo že 2. maja, ko je v zveznih državah Radžastan, Pundžab in Utarakand življenje izgubilo najmanj 134 ljudi. Indijo sicer podobna neurja prizadenejo vsako leto, a letošnja so zahtevala največ smrtnih žrtev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije