BAJNO

Eurojackpot izžreban, med dobitniki tudi Slovenec

Glavni dobitek sta si razdelila Nemca, v Sloveniji pa je bila vplačana dobitna kombinacija 5+0. 
Fotografija: Ste preverili, kakšne so vaše številke? FOTO: Getty Image, Istockphoto
Odpri galerijo
Ste preverili, kakšne so vaše številke? FOTO: Getty Image, Istockphoto

LJUBLJANA – V igri na srečo, ki jo igramo tudi v Sloveniji, eurojackpot, so nocoj v Helsinkih izžrebali dobitno kombinacijo. Dobitek, vreden kar 90 milijonov evrov, sta si razdelila nemška igralca, ki bosta torej dobila vsak po 45 milijonov evrov.

Dobitna kombinacija 5+2, ki je tokrat prinesla dobitek srečnežema, je bila sestavljena iz številk 2, 7, 24, 38, 45 ter dodatnih 5 in 8.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je bila ena od dobitnih srečk vplačana v Hessnu, drugih 45 milijonov pa bo odšlo v Saško - Anhalt.

Poleg srečnežev, ki verjetno že delata načrte, kako denar porabiti, bo imelo tovrstne sladke skrbi še kar 24 dobitnikov kombinacije 5+1, ki bodo dobili vsak po skoraj milijon evrov (999.914 evrov). Dobitka 5+0 pa se veselijo tudi v Ljutomeru. Tam je bila namreč vplačana srečka, ki prinaša 43.966 evrov, je razvidno s spletne strani Loterije Slovenija.

Najvišjo nagrado so podelili po tistem, ko jackpota niso izžrebali kar 14-krat po vrsti, poroča dpa. Februarja letos si je sicer prav tako 90-milijonski dobitek delila peterica Fincev.

Predvideni sklad za naslednji krog pa bo po podatkih Loterije Slovenija znova »zgolj« deset milijonov evrov.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas