GROZLJIVO

Eksplozija odjeknila na avtobusu, nekatera trupla zoglenela do neprepoznavnosti (VIDEO)

Odgovornosti za napad v državi, kjer je aktivna islamistična milica Al Šabab, ni prevzel še nihče.
Fotografija: Eksplozija je odjeknila med jutranjo konico. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Eksplozija je odjeknila med jutranjo konico. FOTO: Reuters

V eksploziji avtomobila bombe na varnostni točki v prestolnici Somalije Mogadiš je umrlo več kot 70 ljudi. Med žrtvami so številni študentje in štirje turški inženirji. Somalijski poslanec Mohamed Abdirizak je sporočil, da je mrtvih več kot 90 ljudi, a dodal, da informacije, ki jo je prejel, ni mogel neodvisno potrditi.

Eksplozija je uničila avtobus, poln študentov, je potrdil župan Mogadiša. Pred eksplozijo naj bi na varnostni točki izbruhnili spopadi med varnostnimi silami in islamističnimi borci. Odgovornosti za napad v jutranji prometni konici še ni prevzel nihče. Islamističnima milica Al Šabab, povezana z Al Kaido, zadnjih deset let pogosto izvaja podobne napade. Leta 2011 so jo pregnali iz prestolnice, a še vedno nadzira dele Somalije.

Fotografije iz somalijske prestolnice pričajo o tem, kako močna je bila eksplozija, po kateri je od avtobusa ostala le zoglenela pločevina. »Vse, kar sem lahko videl, so bila raztresena trupla. Nekatera so bila zgorela do neprepoznavnosti,« je za BBC povedala ena izmed prič.







Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije