REKORD

Čestitke 100-letnemu veteranu kar dežujejo

Tom Moore je sredi pandemije postavil poseben rekord. Namesto načrtovanega tisočaka je zbral 34 milijonov.
Fotografija: Šolska avla je polna voščil in darov za vojnega veterana. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Šolska avla je polna voščil in darov za vojnega veterana. FOTO: Facebook

Britanec Tom Moore bo prihodnji teden upihnil že 100. svečko in letošnje slavje bo nekaj resnično posebnega. Pa ne le zaradi okroglega jubileja, vojni veteran je namreč sredi strahovite pandemije spisal čudovito zgodbo o pogumu, vztrajnosti in levji moči, ga opevajo domači in svetovni mediji.
Šolska avla je polna voščil in darov za vojnega veterana. FOTO: Facebook
Šolska avla je polna voščil in darov za vojnega veterana. FOTO: Facebook

S hojo, ki je pri njegovih častitljivih letih že kar velik izziv, je zbral skoraj 34 milijonov evrov, ki jih bo namenil neutrudnim zdravstvenim delavcem.
 

Pošta je preobremenjena


Hodil sem za vse tiste ljudi dobrega srca in brezmejne ljubezni do naroda, ki se spopadajo z zdravstvenim preplahom, je na začetku podviga naznanil Tom Moore, a še sanjalo se mu ni, da bo njegova pobuda sprožila takšen odziv. Dobrotniki z vsega sveta so sklenili prispevati denarna sredstva za britansko zdravstvo vsak po svojih močeh, a štel je vsak funt, je poudarjal vojni veteran, ki ga je končni znesek seveda šokiral.

Ne le da je zbral veliko več, kot si je drznil upati, kajti sprva je upal le na tisočaka, tako rekoč čez noč je postal simbol boja proti novemu koronavirusu, z vseh koncev sveta pa zdaj dežujejo čestitke ob njegovem rojstnem dnevu, toliko, da je pošta v bližini Bedforda na Otoku zaradi vojaškega veterana absolutno preobremenjena. Več kot 65.000 čestitk, pisem in darov je v teh dneh romalo na naslov ganjenega Moora, a da bi preostali poštni promet potekal nemoteno, so rojstnodnevne pošiljke preusmerili v bližnjo šolsko avlo, kjer bodo čestitke in pisma odpirali prostovoljci. Takšnega rojstnega dne letos zanesljivo letos ni doživela niti sama kraljica.


Spomnimo, Moore je pred časom na spletni strani justgiving naznanil, da bo prehodil 100 dolžin svojega 25-metrskega dvorišča in se tako poklonil zdravstvenim delavcem, ki se, po njegovih besedah, kakor vojaki v prvih bojnih vrstah zdaj bojujejo proti bolezni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije