DEČEK IMA POSEBNO OBLIKO RAKA

Bosanec postal pravi junak: na poseben način pomaga bolnemu malčku

Bosanski prodajalec avtov Elvir Avdić sprožil dobrodelno akcijo. Z njo želi zbrati denar za Omarja, ki trpi za posebno obliko raka.
Fotografija: Simbolična slika FOTO: Peopleimages Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična slika FOTO: Peopleimages Getty Images

Elvir Avdić iz Bosne in Hercegovine, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov, je v svoji pa tudi v okoliških državah že zaslovel zaradi svoje plemenite dobrodelne akcije. V želji, da bi dečku Omarju, ki trpi za posebno obliko raka, omogočil za slabih 36.000 evrov kemoterapij, se je odločil, da bo od vsakega prodanega avtomobila doniral 500 evrov.

Na njegov poziv za sodelovanje, ki ga je objavil na facebooku, se je hitro javilo več ljudi. Tako s pohvalami na njegov račun kot tudi z zanimanjem za nakup avtomobila, kar bo seveda dečku na koncu tudi najbolj pomagalo.

Sin znanega borca

Omar je sin znanega borca MMA Selverja Mahmića, ki se na vse načine trudi zbrati omenjeno vsoto denarja. Že močno se namreč mudi, saj je pri zdravljenju pomemben res vsak dan. Doslej sta dečkova oče in mama za zdravljenje odštela več kot 5000 evrov. Največji problem pa je, da se sarajevski zdravniki doslej s takšnim rakom, kot ga ima deček, še niso srečali. Zato jim drugega, kot da ga pošljejo na zdravljenje v Turčijo oziroma v Istanbul, ni preostalo. A brez dodatnega denarja družina kemoterapij za dečka tam ne bo mogla plačati.

Po napovedih naj bi Omar prvo terapijo prejel že včeraj. Poleg njega je ves čas njegova družina, tudi oče Selver, ki je moral konec minulega tedna odpovedati svoj nastop FNC 14 v olimpijski dvorani Zetra v Sarajevu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije