TIRALICA

Aretirali nogometnega veljaka, a v zapor ne bo šel »za živo glavo«

V BiH so prostost odvzeli Zdravku Mamiću.
Fotografija: Zdravko Mamić. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Zdravko Mamić. FOTO: Press Release

ZAGREB – Pripadniki policije BiH so danes v Medžugorju prijeli svetovalca zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravka Mamića na podlagi mednarodne tiralice, ki jo je v torek razpisala Hrvaška, poročajo hrvaški in bosanski mediji. Mamić je bil nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora zaradi finančnih malverzacij v Dinamu, a je pobegnil v BiH.

Nekdanjega izvršnega predsednika Dinama so prijeli pripadniki bosanske policijske agencije (SIPA), je poročal novičarski portal iz BiH žurnal.info. Podobno novico je objavilo več medijev v BiH in na Hrvaškem.
 

Hrvaška razpisala tiralico


Hrvaška je v sredo za Mamićem razpisala mednarodno tiralico in evropski priporni nalog, ker hrvaški zakon določa pripor v primeru nepravnomočnih sodb za osebe, ki so obsojene na več kot pet let zapora. Mamić pa se je s pobegom v BiH pred izrekom sodbe izognil izvajanju zakona.

Mamićeva aretacije je bila pričakovana, potem ko so bosanske oblasti v sredo prejele mednarodno tiralico iz Hrvaške. Pojasnile so, da bodo Mamića prepeljale na sodišče, na katerem se bo izjasnil, ali ima državljanstvo BiH ter ali nasprotuje izročitvi Hrvaški.

Mamić je v sredinem pogovoru za uredništvo bosanske regionalne televizije N1 potrdil, da ima tudi bosansko državljanstvo, ker je bil njegov oče rojen v BiH. Ta običajno ne izroča svojih državljanov.

Še zmeraj najmočnejši mož hrvaškega nogometa je po pobegu v BiH večkrat sporočil, da se »za živo glavo« ne bo vrnil na Hrvaško ter da bo na prostosti v BiH pripravljal svojo obrambo, da bi dokazal svojo nedolžnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije