KVIZ

Znate odgovoriti, koliko ukrivljene morajo biti banane v EU?

Preizkusite svoje znanje o Evropski uniji.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstock

Volivci boste 26. maja lahko oddali svoj volilni listič in z glasovanjem na evropskih volitvah izpolnili svojo državljansko dolžnost. Pred tem lahko svoje znanje, kako dobro poznate Evropo, preverite v kvizu.

Na spletnih straneh Evropske volitve 2019 (klik) se bosta pojavila dva kviza – eden za začetnike, drugi za poznavalce. V kvizu za začetnike je bilo največ napačnih odgovorov pri vprašanju: »Katera od teh institucij Unije je leta 2012 dobila Nobelovo nagrado za mir?« (Našteti so bili odgovori: Evropski parlament in Evropska komisija; Evropsko sodišče za človekove pravice; vsa Evropska unija, nobena. Pravilno je odgovorilo le 38 odstotka sodelujočih pri kvizu.

Pri kvizu za poznavalce je na veliko vprašanj večina odgovorila pravilno. Med njimi je bilo največ pravilnih odgovorov pri vprašanjih: Katera nečlanica Unije sodeluje v schengenskem sporazumu o potovanju brez meja?, Evropska unija je sprejela zakonodajo o cenah mobilnega gostovanja. Koliko stane, če mamo danes pokličete iz druge države EU?

Od vseh vprašanj – tako za začetnike kot poznavalce – pa je z naskokom (92 odstotkov) največ ljudi odgovorilo na vprašanje: Koliko ukrivljene morajo biti banane, da se smejo prodajati v EU? odgovori: Ravne, da lahko zabijemo z njimi žebelj v steno; Ukrivljene, da jih lahko uporabim kot bumerang; Odvisno, kakšne volje je uslužbenec EU, ki tisti dan odloča o tem; Nič od naštetega.

Poznate odgovor? Preverite svoje znanje v kvizu.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije