OB SREDAH

Znano, na koliko upravnih enotah so se zaposleni odločili stavkati

Stavke bodo potekale ob sredah, prva pa bo napovedana za 13. marec.
Fotografija: FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
FOTO: Črt Piksi

Za stavko so se doslej odločili zaposleni na 51 od 58 upravnih enot, je povedal predsednik sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk. Pričakuje, da to ni končna številka in da se bodo za stavko odločili zaposleni še na kakšni upravni enoti. Stavke bodo potekale ob sredah, prva pa bo napovedana za 13. marec, je dodal.

Napovedi stavke sicer še niso prejele upravne enote Laško, Lenart, Ljutomer, Logatec, Piran, Tolmin in Tržič.

image_alt
Napovedali celodnevno stavko, zahtevajo tudi sedem razredov višje plače za vse

Zaposleni so stavko na upravnih enotah napovedali, ker »se glede urejanja te problematike ni zgodilo nič«. Pogajalska skupina za pogajanja z upravnimi enotami medtem še ni imenovana, po njegovih besedah pa naj bi jo vlada imenovala na korespondenčni seji med vikendom. »Bomo v ponedeljek videli, če bo to res,« je dejal.

Ob tem se mu zdi ponižujoče, da se pogajanj z zdravniki udeležujeta minister za javno upravo Franc Props in vodja službe za upravne enote, sindikat državnih organov pa medtem čaka na odgovore. Zaposleni na upravnih enotah sicer zahtevajo primernejše plačilo za svoje delo. Opozarjajo pa tudi na preobremenjenost zaposlenih na upravnih enotah na nekaterih oddelkih in kadrovske težave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije